Vučić u hramu zapalio sveću za decu ubijenu u "Ribnikaru" zajedno sa roditeljima žrtve 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije i SNS, objavio je na Instagramu da je u Hramu Svetog Save upalio sveću za decu žrtve ubistva u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u prisustvu roditelja jedne od žrtava.

„U Hramu, zajedno sa porodicom Aćimović, upalio sam sveću za svu decu ubijenu u školi Vladislav Ribnikar i njihovu ćerku Angelinu. Ubijena deca su sa andjelima, a naše je da se pobrinemo da zločinci dobiju zasluženu kaznu“, piše u objavi na Vučićevom nalogu Budućnostsrbijav.

Prethodno, Vučić je postavio video poruku o tome kako je obišao povređene u dva uzastopna masakra, u osnovnoj školi na Vračaru, i u okolini Mladenovca.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Javnost u Srbiji zamerila je predsedniku na nedostatku empatije nakon dva uzastopna masakra 3. i 4. maja, dok je on tvrdio kasnije da je zapalio sveću u crkvi i da nije vodio kamere.

U Beogradu su u tri navrata održani masovni protesti „Srbija protiv nasilja“, dok je Vučić zakazao miting vlasti „Srbija nade“ za petak 26. maj.

Premijerka Ana Brnabić, pozvala je danas u Skupštini, na sednici sazvanoj na zahtev opozicije, građane da dođu na oba skupa, budući da su organizatori protesta „Srbija protiv nasilja“ najavili okupljanje za subotu 27. maj.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari