Vučić u razgovoru sa Luiđijem di Majom: Italija prvi strani partner po vrednosti investicija 1Foto: Instagram/@buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Italija ubedljivo prvi strani partner prema vrednosti investicija u Srbiji, a na drugom mestu prema broju realizovanih projekata, saopšteno je iz Vučićevog kabineta.

Vučić je tokom sastanka sa ministrom spoljnih poslova i međunarodne saradnje Italije Luiđijem di Majom istakao da je veoma važno to što je Italija ovaj region stavila visoko na listu spoljnopolitičkih prioriteta.

On je zahvalio Italiji na otvorenoj i kontinuiranoj podršci evropskim integracijama Srbije i naglasio da ceni ličnu podršku Di Maja naporima Srbije na evropskom putu.

Vučić je poručio da Beograd ostaje u potpunosti posvećen dijalogu sa Prištinom, „kao jedinim načinom za postizanje obostrano prihvatljivog dogovora“ dodajući da su mir, stabilnost i saradnja od najveće važnosti za budućnost Zapadnog Balkana.

Govoreći o sukobu u Ukrajini, Vučić je još jednom podvukao da je Srbija privržena poštovanju načela teritorijalnog integriteta i suvereniteta svake zemlje i da je spremna da pomogne Ukrajini, u skladu sa svojim mogućnostima.

Di Majo je rekao da Italija prepoznaje sve što je Srbija uradila na putu ka Evropskoj uniji (EU), posebno kada je reč o ustavnim i drugim reformama, koje su omogućile otvaranje klastera 4.

„Italija je snažan zagovornik približavanja Zapadnog Balkana evropskoj porodici i mi ulažemo velike napore kako bismo našim partnerima iz EU objasnili situaciju u regionu i potrebu za proširenjem. Evropska Unija mora da pruži veću ekonomsku podršku regionu“, rekao je Di Majo, kaže se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari