Vučić: Ukrajina je prijateljska zemlja Srbiji, ali nismo neprijatelji Rusije 1Foto: FoNet/Instagram budućnost srbije

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je večeras u Beogradu da je Ukrajina prijateljska zemlja Srbiji koja se solidariše s ukrajinskim narodom.

Posle otvaranja 44. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, Vučić je novinarima rekao da „ne vidi šta je problem“ u ponašanju Srbije prema Ukrajini, osim što ona, „za razliku od svih drugih, ne želi da pokazuje neprijateljsko ponašanje i delovanje ni prema Rusiji“.

„Ukrajina je nama prijateljska zemlja, nemamo ništa protiv Ukrajine, naprotiv, solidarišemo se s narodom Ukrajine. Mi želimo mir – izvinjavam se svima što želimo mir – ali to je bila politika Srbije i to će ostati politika Srbije“, kazao je Vučić.

Upitan da li je u poslednjih godinu dana, otkako je Rusija napala Ukrajinu, razgovarao s nekim ukrajinskim zvaničnikom i kojim, Vučić je rekao da jeste, s premijerom Denisom Šmigaljem i šefom diplomatije Dmitrom Kulebom i dodao da „ne zna s kim bi još mogao da razgovara“.

Rekao je da je razgovarao i s ambasadorom Ukrajine u Beogradu, posetio ukrajinske izbeglice u Vranju, a da je Srbija Ukrajini „isporučia višestruku pomoć – i u lekovima i u ambulantnim vozilima i na sve druge načine“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari