Vučić: Verujem u značajnu i ubedljivu pobedu i da će svako dobiti onako kako je zaslužio 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić ocenio je da je danas važan dan, jer su izbori ozbiljna stvar, „nisu igra, niti je država igračka“.

On je glasao na biračkom mestu 140 na Novom Beogradu, nešto pre osam sati.

Verujem u značajnu i ubedljivu pobedu i da će svako dobiti onako kako je zaslužio, onako koliko je radio, istakao je Vučić.

Prema njegovim rečima, u budućnosti je najvažnije očuvati mir, stabilnost i obezbediti značajan ekonomski napredak.

Obraćajujući se medijima na engleskom jeziku, Vučić je najavio da će Srbija nastaviti evropskim putem, putem mira, stabilnosti i ekonomskog prosperiteta.

Očekujemo veliku pobedu, za to smo radili i verujemo da ćemo nastaviti sa većim naporima i većim doprinosom razvoju ovoj zemlji, dodao je Vučić.

Na pitanje ruskih medija da li će se Srbija pridružiti sankcijama koje je Evropska unija uvela Rusiji, on je rekao da je Srbija zauzela stav po ovom pitanju, pozvao se na zaključke Saveta za nacionalnu bezbednost i naglasio da će se u skladu sa tim ponašati i u budućnosti.

Osvrćući se na negativnu kampanju u hrvatskim medijima, Vučić je rekao da građani samo treba da gledaju te medije i odlično će znati za koga da glasaju.

Upitan da li očekuje da će predstavnici hrvatske manjine biti u parlamentu, on je podsetio da se danas glasa o ulasku bilo koje stranke u parlament ili vlast i da će se sve znati oko 22:00 ili 22:30 časova.

Vučić tvrdi da su N1, B92 i pojedini mediji pravili iste greške u kršenju izberne tišine, ali da to ne može da promeni izborne rezultate, već pokazuje nervozu pojedinih.

Vi kažete da šaljemo komisije na teren u kojima nema predstavnika opozicije, a moje pitanje je kako to znate, pošto se prijave primaju do 11 sati danas i tek se onda u biračkim odborima odlučuje. Kako to znate 72 ili 48 sati ranije? Samo vam govorim o kakvim lažima se radi, rekao je Vučić, povodom navoda iz opozicije.

Kada znate da ste obmanjivali narod da ćete da pobedite, a znate da ćete ubedljivo da izgubite, šta da radite nego da tražite krivca u nekome drugom, smatra Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari