Vučić: Za Merkel Kosovo nema veze sa Srbijom

Ostavite komentar


  1. Поред свих мана, људи у Србији и нису баш толико блесави да не разумеју шта говори запад. Знају овде људи да запад покушава да наметне мишљење да је све готово и Вучић нам није потребан као тумач. Његов посао је да каже, јасно и гласно, да ми не мислимо да је то готово и да забрани креатурама из владе, каква је Брнабићка, да понављају западне мантре о свршеној ствари. Понижавајуће је сазнање да је била потребна само једна изјава потрошене политичарке каква је Меркелова да се цело руководство Србије разбежи као мишеви (осим, донекле, Дачића). Гомилају се докази да је у Србији на власти олош.

    1. Profesore, pojavom EU prošlo je vreme kada su državne teritorije bile bitne, zato je gđa Merkel je u pravu da granice ne treba menjati , jer za srpski nacionalni interes je najvažnije :
      1). da na Kosovu, ZSO ima velika izvršna OVLAŠĆENjA, zagarantovana prava Srba nad pravoslavnim crkvama i manastirima, učešće u upravljanju javnim preduzećima, bolju povezanost sa Srbijom,… i
      2). da Republici Srpskoj budu vraćena OVLAŠĆENjA po Dejtonu, da se više poveže sa Srbijom,…. i da se jasno razgraniči i precizira kolika su ovlašćenja zajedničkih organa Republike Srpske i Federacije BiH.
      3). da se obezbedi bolji i kvalitenji život svim Srbima u susednim državama.

  2. Srbi pamte sve svoje vladare i duze od 50 ili 100 godina, samo sto neke pamte po dobru, a neke po zlu. Ima i junaka, ali i izdajnika. Tako da svaki vladar ne treba da brine da li ce biti zapamcen, vec kako ce biti zapamcen. Ne zbog sebe, vec zbog potomaka koji treba da se ponose ili srame. A, istina je neumitna i kad tad izadje na videlo, bez ibzira sta ko prica ili misli.

    1. A kao nije gotovo?
      To je tek zamajavanje ovdašnjeg sveta.
      Kosovo je izgubljeno pre trideset godina, i to je manje više poznato svakom razumnom srbin!

  3. Kako ovaj misli da KiM nema veze sa Srbijom? Da li on čitao Ustav Srbije, a koliko mi je poznato nije ga menjao. U preambuli, za njegovu skromnu informaciju KiM je sastavni deo Srbije. Jeste on je usvojen za vreme vladavine Koštunice, al je to referendum odlučio. Ispada nama ništa ne znači ni Ustav ni referendum. Izjava „mame“ Merkel da nema promena granica na Balkanu je ohrabrujuća. Da li ona poštuje aktuelni ustav Srbije u čijoj granici je i KiM. Ako je to tačno što je rekla i ako ga ispoštuje, ona će biti mama ne samo ΛV, već i većini.

  4. Pored ovakve zle opozicije, nama ni ne treba Zapad koji nam nanosi štetu, priznanjem Kosova kao države.

    1. a gde vi vidite i cujete opoziciju osim u klevetama Vucica?
      Zasto se za „predaju“ KImM optuzuju Djilas, Jeremic i neki Solak a sto se ne spomene Kostunica, mada niko od njih nije za to kriv.
      Zasto ne proziva sps i milosevica?Polupismenom i zaboravnom narodu sta god kazes poveruje, nazalost.

  5. Ide Vučić dva koraka napred za ovu državu, Đilas, Janković i ostala banda vuku korak nazad. Pa sram vas bilo, kao da ne treba da se borite za istu državu.

    1. Kolega Astare svaka vam je ko u Njegosa. Vasa pesnicka metafora “ide Vucic dva koraka” je osvojila nagradu nase stranacke centrale za najbolji komentar o nasem stranackom predsedniku Vucicu. Za vas smo specijalno spremili Karadjordjevu sniclu u vrucoj lepinji pod sacem. Svratite do menze da vas ugostimo kada zavrsite sa ovom izvanrednom smenom.

    2. Astare,Vucic je na vlasti a Djilas opozicija. Jedi taj sendvic i cuti,jednog dana ces se stideti

    3. Ide AV ali u mom smeru, to se zapitaj botino ako ti je ostalo bar zrno savesti i mozga.

  6. Pošto ste već prodali Kosovo, daj se Đilasu, Jeremiću, Jankoviću i ostali protivnici ove vlasti, ne mešaje kad se neko trudi da spasi nesto što ste uništili.

    1. Da li si ti zavrsio osnovnu skolu? Ovakav nepismeni komentar odavno nisam procitala.

  7. Pazite ovo Obradovoć, Jeremić, Đilas i ostali koji kao bore za ovaj narod svim silana, pozivaju na krvoproliće, pa da li ste normalni, rešilo ste i ovu državu da uništite ali ne da vam Vučić.

    1. Da li u toj akciji, u kojoj se bori svim slinama (citat: Akic), Pametni Veliki Vođa nosi kostim Supermena ili Spajdermena? Samo pitam…

    2. Ovaj komentar kao da je pisao Dragan J. Vučićević.Jel ovi botovi dobijaju pisane komentare iz Informera?Ovo nije ni za kiflu a kamo li za sendvič

  8. Daj ne folirajte se više kako vam je stalo do Kosova, znamo da ste ga lično predali Albancima kada ste bili na vlasti, sad bolje ćutite.

  9. Znaci ako sutra Nemacka to isto kaze za Vojvodinu , Rasku ili Presevsku, Vucic ce reci,“pa za Nemacku je tako“.

  10. U cemo je sad problem, zar predsednik Vucic ne misli isto sto I Merkelova, nedavno nam je objasnio da nemamo ni metar na Kosovu a sad ce izgleda posle toliko pregovora I muka morati da da I Presevo. Veleizdajnik mora da ode.

  11. Kosovo je pravno gotova stvar, valjda je to znano već. Ostalo je priča za potrebe dnevne politike i vlasti koja ne bi da se bavi ozbiljnijim stvarima.

  12. Dotična se izjasnila onda kada je trebalo, zašto je sada btan stav Angele Merkel po pitanju Kosova, zaštomse sada dovodi u pitanje? Kome je to središte interesovanja, mediji ne pridajte toliki prostor nekome ko je odavno rekao svoje.

  13. Pa sve zavisi da li za Trampa ima i onda ce se sve resavati u skladu sa tim, cak i stav Nemacke

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.