Vučić: ZSO samo u skladu sa sporazumom

Ostavite komentar


  1. Sa sajta vlade. Koncizno.
    Први споразум о принципима који регулишу нормализацију односа

    1. Постојаће Асоцијација/Заједница општина у којима Срби чине већинско становништво на Косову. Чланство ће бити отворено за сваку другу општину под условом да су чланице сагласне.

    2. Ова Заједница/Асоцијација ће бити формирана на основу статута. До њеног распуштања може доћи само на основу одлуке општина чланица. Правне гаранције ће бити предвиђенe позитивним и уставним прописима (у шта спада и правило двотрећинске већине).

    3. Структуре Асоцијације/Заједнице ће бити успостављене на истој основи као и постојећи Статут Асоцијације косовских општина, нпр. председник, потпредседник, скупштина, савет.

    4. У складу са надлежностима предвиђеним Европском повељом о локалној самоуправи и косовским прописима, општине чланице ће имати право да сарађују у колективном вршењу својих надлежности кроз Заједницу/Асоцијацију. Асоцијација/Заједница ће вршити пуни надзор у областима економског развоја, образовања, здравства, урбаног и руралног планирања.

    5. Асоцијација/Заједница ће вршити и друге додатне надлежности које јој могу поверити централне власти.

    6. Заједница/Асоцијација ће имати представничку улогу према централним властима и у том циљу ће имати место у консултативном већу заједница. Ради остваривања те улоге предвиђена је функција мониторинга.

  2. Evo sta pise u Briselskom sporzumu tacka 4.

    4. У складу са надлежностима додељеним Европском повељом о локалној самоуправи и косовским законом, општине учеснице ће имати право да сарађују у колективном спровођењу овлашћења кроз Заједницу/Асоцијацију. …

    1. Taj koji je overio antisrpski Briselski sporazum,po kojem,naravno, Siptari rade kako im je volja, po Vama,g.Bageru,govori neistinu.On,hocete reći, uveliko manipuliše,vulgarnjije rečeno,laže, ‘grmi’ u Srbiji,za nepismene,protiv EU,a u Briselu,i u tri sreza oko Brisela (recimo u Berlinu,Vošingtonu iliti Londonu) je miran kao maca i manji od makovog zrna!Čovek da ne veruje! Zar je moguće da je – što se iz aviona vidi – naš inače prepametan,nesumnjivi vizionar i lijep predsjednik – baš takav,kakvim ga crtate?!Nije,nije,nego,uzvikujem: Hvala mu i slava mu!

  3. Upinje se ovaj Vucic za vladavinu prava i mir na Balkanu, ali moramo biti svesni da na sve to svetski mocnici slabo obracaju paznje. Ko hijene se ustreme na nekog i samo vide ostvarivanje svojih ciljeva. Lazi i obmane su kod svetskih mocnika dobile pravo gradjanstva i mnogi ih slede u tome. Zao mi je sto i EU nema svoje JA, vec se povinuje naredjenjima Velikog brata. To u krajnjem moze biti jako negativno i po njih.

  4. Nazalost u svetu je zavladalo pravo da su misli najace zemlje sveta vladajuce misli. Svi ostali moraju samo da slusaju i da nista ne pitaju. Srecom da ima jos velikih i mocnih zemalja, koje mogu da sprece devijantno ponasanje svetske „azdaje“.

  5. Mozda bi sve bilo drugacije da EU nema telefon samo za slusanje a ne i govor. Zalosno sto su se toliko potcinili Velikom Bratu.

  6. Dobro je sto se nas predsednik bori za interese Srbije, ali treba znati da iza Tacija i EU stoji veliki mentor koji vuce konce. Svi ostali su samo transmisija. Zalosno ali istinito. Svakodnevno nas zasipaju lazima, koje vise ne „piju vodu“. To je svima jasno, ali sila je sila.

  7. To je priča samo za Srbiju! Mislite da će EU podržati da se ZSO formira samo na osnovu Briselskog sporazuma. naravno da hoće, ali po Zakonima zemlje u kojoj se formira ta zajednica. EU priznaje Kosovo kao nezavisnu državu I to je opšte poznata stvar. Izgleda da o tome jedino naš Vođa nije obavešten. Čini mi se da mu se žuri da sve ovo završi, a da neko drugi (EU) bude kriv.

  8. Eto,slušam,povodom te teme,koju donosi ‘Danas’ ,onog velikog srpskog rodoljuba,funkcionera SNS .i planetarnog,sveopšteg sveznadara, Vladimira Djukanovića, u njegovoj divnoj, redovnoj jutarnjoj emisiji na TV Kopernikus 1,u kojoj on – za šta bi,kandidujem ga,trebalo da ga predsjednik Srbije odlikuje nekim velikim ordenom – junački odbija i telefonom se uspješno obračunava , tj. uspješno isključuje svakog prijavljenog sabesjednika,koji bi,po njegovoj ocjeni, makar i dijelom svoje prve rječenice,mogao da naruši mudri i junački lik njegovog voljenog Vodje! To ovog trenutka saznajem,te vam TO,tipa epohalnog EUREKA djukanovićevkog otkrića,tj njegovog saznanja 11 aprila 2018. godine, da EU nije NEUTRALNA u tim genijalnim Briselskim sporazumima! Nego je,vidi bogati,skroz/naskroz na strani prištinskih (terorista) Šiptara! (Molim vas,urednici,javite mu nekako da to srpski narod zna od samog početka početaka,grehota je!Naime,on je,pak, sve pvrijeme,svih ovih tolikih godina,koje su prohujale sa vihorom,tvrdo vjerovao da su EU mentori u Briselu i,naročito,njijhovi voljeni prištinski Šiptari,neka fina, ,vaspitana,kulturna gospoda, finija i od samih Finaca u Finskoj! Skoro se tako isto,tim povodom,isčudjivao u narednoj redovnoj emisiji na istoj.Televiziji,u vodjstvu para Pavlović,i neki genijalni,veoma obaviješten,veliki (doduše,nažalost,u stvarnom svom životu,rastom veoma mali) politički komentator Dejan Vuk Stanković – tako se,koliko sam zapamtio, ali nijesam siguran,nekako vika taj srećni zaljubljenik u SNS!)

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. jun 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.