Vučić zvanično pozvan u Azerbejdžan 1Ambasador Azerbejdžana sa predsednikom Srbije Foto: Fonet/Aleksandar Levajković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Azerbejdžana Eldara Hasanova, koji mu je preneo pozdrave predsednika Ilhama Alijeva i njegov poziv za zvaničnu posetu toj zemlji u prvoj polovini sledeće godine.

Predsednik Vučić je sa zadovoljstvom prihvatio poziv da poseti Azerbejdžan, istakavši da su odnosi dveju zemalja dostigli nivo strateškog partnerstva i time otvorili brojne mogućnosti za produbljivanje ekonomske saradnje.

Srpski predsednik i azerbejdžanski ambasador su se saglasili da je neophodno da dve zemlje zaključe i Sporazum o slobodnoj trgovini, kako bi trgovinska razmena dobila na zamahu.

Predsednik Vučić je naglasio da su se kompanije iz Azerbejdžana pokazale kao pouzdani partneri i da su dobrodošle da i dalje učestvuju u projektima u Srbiji, posebno infrastrukturnim. Ambasador Hasanov je rekao da postoji veliki interes azerbejdžanskih kompanija za poslovanje u Srbiji i da je to omogućeno stvaranjem dobrog
poslovnog okruženja u našoj zemlji.

Predsednik Vučić je ambasadoru Hasanovu zahvalio za predan rad na produbljivanju odnosa dveju zemalja. On je izrazio veliku zahvalnost državnom vrhu Azerbejdžana za kontinuiranu podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, koja posebno dolazi do izražaja u međunarodnim organizacijama, protivljenjem prijemu tzv. Kosova u njihovo članstvo.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Vučić zvanično pozvan u Azerbejdžan”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.