"Vučićeva izjava čist bezobrazluk": Fiket o tvrdnji predsednika da je Beograd na vodi najlepši deo grada 1Foto: Medija centar

Izjava Aleksandra Vučića da je Beograd na vodi najlepši deo grada, da bi u njemu voleo da živi, ali da to sebi ne može da priušti, za Irenu Fiket iz Ne davimo Beograd (Moramo) je bezobrazluk i poigravanje sa građanima Beograda i Srbije.

„Građani Beograda i Srbije se već dugo suočavaju sa kranjom nesigurnošću pred zakonom i egzistencijalnom neizvesnošću usled brojnih socio-ekonomskih problema. Beograd na vodi, videvši da je nastao na kriminalnim delima, odličan je primer toga kako zakoni ove države nisu važeći za sve a predsednik to uporno nastavlja da ignoriše kroz isticanje diskutabilnih estetskih karakteristika ovog projekta. Ovaj projekat je isplaniran u potpunoj suprotnosti sa potrebama građana ove zemlje koji sebi ne mogu da priušte kupovinu stanova na toj lokaciji a većina cak ni da plati veceru u obliznjim usluznim objektima. Predsednik međutim ovakvim izjavama pokušava da sebe postavi kao jednog od nas, ravnopravnog i jednakog, iako nam svima zdrav razum i dosadašnje iskustvo jasno pokazuju da to ne moze biti tako. Time, predsednik nastavlja da doprinosi dezorijentisanosti i anksioznosti građana Srbije, na koje je, kao posledicu ovako formulisanih medijskih poruka, upozorilo i Društvo psihologa Srbije u svom nedavnom saopštenju“, kaže Fiket za Danas.

Vučić je sinoć, između ostalog, komentarisao je i projekat Beograd na vodi, koji često naprednjaci koriste kao simbol njihovog uspeha.

On je ocenio da je Beograd na vodi najlepši deo glavnog grada i da bi voleo da živi tamo ali da to sebi ne može da priušti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari