Vučiću danas ističe šest meseci otkako je primio drugu dozu vakcine 1Foto: EPA-EFE/ DIMITRIJE GOLL

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću danas ističe punih šest meseci od kako je primio drugu dozu vakcine protiv korona virusa.

Ovih dana bi trebalo da mu stigne i obaveštenje i poziv iz E-uprave za treću dozu, ukoliko je ispoštovao proceduru kao i ostali građani koji su se na taj način prijavljivali za vakcinaciju.

Vučić je najavio da će treća doza koju će primiti ponovo biti vakcina kineskog proizvođača Sinofarm, kao i prethodne dve.

Predsednik Srbije, je prvu dozu vakcine, posle dosta najava i odlaganja, primio 6. aprila u domu zdravlja u mestu Rudna Glava.

Vučić je revakcinisan, 27. aprila, i to u mestu Pukovac, u opštini Doljevac.

Kada je postalo jasno da će građaniam biti potrebna i treća doza vakcine, Vučić je u julu najavio da će primiti i treću vakcinu i to kinesku, kao i da veruje da će medicinska struka doneti odluku da treću dozu prime svi koji su vakcinisani pre više od šest meseci.

Predsednik je prošle nedelje 17. oktobra, obilazeći BIA, najavio da će treću dozu kineske vakcine primiti u narednih sedam dana.

Vučić je sinoć rekao da mu je ovih dana i narednog meseca „paklen raspored“ državnih obaveza, ali s obzirom na to da je vakcinacija najbolji način u borbi protiv korona virusa,  državni funkcineri treba da daju primer građanima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari