Vuk Drašković: Bes omladine razjarile tajne službe

Lider Srpskog pokreta obnove govori za Danas o protestima nekad i sad

Ostavite komentar


  1. U penziju bato! Trebalo je da ti bude jasno da si zreo za penziju posle ministarskog mesta.

  2. Znači i "malog Aleka" služba u zakulisane radnje uvuče? E, moj Vuče.

  3. Vuce izdajico… Cuti… O omladini ti nemas pravo nista reci… A veruj dolazi vreme kad ces istoj omladini morati sve ispricati… I to na narodnom sudu…

  4. Meni ovo potpuno jasno i glasno. O kakvoj izdaji priča Vučić? Šta pišu neki drugi mediji? Vuk podržava što je i do sada podržavao a kritikuje što je i do sada kritikovao. Ništa novo i senzacionalno. Miran i pametan čovek šta god mnogi mislili o njemu.

  5. Ko god je za istinu treba da bude za otvaranje arhive. "Agritop" i dalje iz senke radi ko nekad. Vuk je upravu za sve

  6. Juče sam ga video u Vučićevom Audiu A6 kako bezbrižno gladi bradu.
    Vuče piz*o Srbiju si izd““o!

  7. Sudeci po tekstu, Vucic ulpste nije svestan koliko vremena je proveo u medijskoj kampanji a osim toga nekw tajne sluzbe su ga sprecile da ucestvuje u TV duelu. Usput budi receno, metode koje primenjuje aktuelna vlast nikako nisu u skladu ni sa vrednostima ni sa regulativom EU, zbog cega je i podrska EU integracijama na najnizem nivou od 2000. godine.

  8. E covece da tebe nije bilo tvog kuma Seselja,Vucica , Nikolica, Arkana Milosevica,Palme i vama slicnih narodu Srbije bi bilo mnogo bolje.danas. Stidi se sede brade….

  9. Kao i uvek Vuk je rekao istinu ali istine se plase oni koji su naucili da zive u izmisljenoj stvarnosti …Vuk je i dalje u istoj kiliciji … Bravo Vuce ima nas koji podrzavamo istinu i ima ce nas sve vise i vise … podrska za Vuka …

  10. Vuk je procenio da njegovo, povremeno, afirmativno idenje niz dlaku Vučiću vredi koliko Danica dobija od NIS-a. Tih 700.000 dinara je prevelika dnevnica za toliki "rad".

  11. Niko nije češće od njega menjao mišljenja!-1. i počasni senior preletačević!

  12. Ovaj se još uvek ne stidi? Nije se zavukao u mišju rupu? Dakle, bestidnost je, kao i glupost, bezgranična.

  13. Najlakse je za sve optuzivati Vuka Draskovica. Coveka koji je preziveo policijsku torturu, nekoliko pokusaja atentata, ubistva najblizih prijatelja… i to sve zbog istrajne borbe za istinu i promenu poretka koji je Srbiju i srpski narod doveo do katastrofe. I danas je, iako ga smatraju beznacajnim politicarem, meta medijske torture branilaca naopakog sistema. Setimo se atentata u Budvi na njega. Tada su i rezim i opozicija-DOS pustili pricu da je Vuk pucao sam na sebe, u sta je poverovala vecina gradjana Srbije. Istraznim postupkom je dokazano i sudskom presudom potvrdjeno da je narucilac atentata bio Slobodan Milosevic. Ni jedan lider DOS-a nije se izvinuo Draskovicu, a takodje niko iz stranke ciji je osnivac nalogodavac atentata. Za izneverena ocekivanja i nastavak agonije Srbije, krivicu snose stranke DOS-a ciji su lideri 2000. postigli dogovor sa Milosevicevim stubovima moci, da se ovi odreknu diktatora, a za uzvrat budu amnestirani za svoja nedela, zlocine i pljackanje Srbije. Pljacka je kasnije nastavljena kroz privatizaciju i uz logistiku novih vlasti…Mogao je Vuk Draskovic da uziva ugled najtiraznijeg pisca, ne baveci se politikom. Ne, on je svoj knjizevni ugled i goli zivot zalozio u borbu protiv naopakog sistema. To u Srbiji ljudi ne cene, mi ne volimo gorke Draskoviceve istine, vec sarene laze politikanata zacinjene naj jeftinijim ,,patriotskim" prostaklukom. Nikada Draskovic nije pogresio u strateskim pitanjima za Srbiju. Setimo se kada je u Nisu 1990. upozorio sta ce biti ako na prvim izborima pobedi Milosevic i SPS . Molio je da se prihvati plan Z4 i tako spasi Krajina. Apelovao je na Milosevica da otpocne pregovore sa Rugovom i ponudi autonomiju Albancima. Da ga je rezim poslusao, KiM bi ostalo u granicama Srbije, a Srbi u Krajini bi uzivali najsiru autonomiju, nalik drzavi. Predlagao je najbolje odnose sa EU i SAD. Oni koji su ga tada zbog toga proglasavali za izdajnika, danas idu ka tom cilju. U medjuvremenu smo doziveli pravi pakao zbog njihove tadasnje ,,patriotske" politike. Da su vlasti nakon 5.oktobra poslusale Vuka koji je trazio hapsenje Legije na osnovu dokaza, Zoran Djindjic ne bi bio ubijen.Zbog neispunjenja obaveza prema Hagu i pogresne kosovske politike Srbija kasni vec sada deceniju za clanstvo u EU. Setimo se da je Vuk Draskovic bio najveci protivnik ovih gresaka bivsih vlasti i da su ga tadasnja vlast i sadasnja vlast-tada opozicija prozivale za izdaju.Od onda do danas nista se nije promenilo. Sistem je ostao isti, a njegovi branioci miniraju evropski put Srbije.

  14. Ne pripadam omladini, ali sam besan izmedju ostalog i na ovog tipa.Taj od 90-te kao pljuje po sluzbama a zapravo je saradnik.Da nije poveo bi onu milionsku masu na Milosevica.Umesto toga montirao se kao njegov ministar.Danas njegova supruga prima pola miliona mesecno za njegovu koperativnost sa vlastima i sluzbama.
    Ukratko pravi ljigavac…

  15. Ova vucibatina je prva zloupotrebila omladinu i sa onom svojom psihopatkinjom naplatio sve više puta, zato bato ima eurokrem i mnoga druga bogastva,njrga i takve omladina koja nema za kiflu treba da kači po trgovima a imovina da se oduzme i vrati u glafne natodne ruke, e samo tada smo uspeli!

  16. Sve je on zapoceo, bio je navodno protiv diktature. A sada je u koaliciji sa još vecom diktaturom, koja senakacila narodu na kicmi. Svako ko je oborio prošlog postajesadašnji vladaoc. Narod kaže siđe kurta da se popne murta. Narod se toga plaši. Zato su i izbori i demostracije manje od realnog stanja i patnje naroda…

  17. Evo jučerašnje pronalaženje tajnih Udbinih soba za prisluškivanje je za Sloveniju mračna strana prošlosti. Nažalost, za Srbiju je mračna i danas. Oprobani UDBAško-KGBovski totalitarni model. Takve tajne sobe iz ruskog vremena su otkrivene svojevremeno i u nekom hotelu u Estoniji (naravno tek kad su Rusi odatle otišli). Nažalost, u Srbiji će se takve sobe teško otrkiti jer je Služba blagovremeno za sitne pare poklonila većinu bitnijih hotela svojim dugogodišnjim saradnicima, doušnicima, žbirima, ubicama, dilerima droge, duvana i svega ostalog. Recimo u Novom Sadu su hoteli Park i Varadin na vreme otišli Ratku Buturoviću, hoteli Vojvodina i Putnik u ruke Šarićevoj ekipi, a hotel Novi Sad pored železničke stanice Joci Pejčiću, službinom šverceru cigareta. Tako je i sa 24 sporne privatizacije koje neće nikad biti otkrivene.

  18. Kako može omladina, I drugi koji su SE priključili, da demonstrira kada ima OVOGA I OVAKVOG.
    Vuk Drašković je mera i dokaz kako SE manipuliše, izdaje zemlja ….

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.