Vuk Drašković: Ludaci svuda, a ludnice zatvorene

* U Srbiji će zvanična književna kritika "Katarinu" dočekati sa prezirom i ruganjem, kao i "Isusove memoare". Do njihovih vijuga ne dopire "apsurd" da Srbin, pisac, priznaje da su i Srbi činili zločine i da su neki Srbi najveći krivci za ubistvo Katarine
Pomodoro intervju

Ostavite komentar


  1. Он је један од тих лудака а луднице затворене.
    Кад ћемо најзад да се отарасимо његових лудачких изјава и празног брбљања ?
    Он се плаши да га Србија не заборави и зато стално "испаљује ћорке"

  2. Ponekad mi je Vuk moram priznati delovao pomalo razbarušeno, preoštro, ali sad kad sve sagledam, zadnjih četvrt veka u Srbiji nije bilo poštenijeg, čestitijeg i dobronamernijeg političara od Vuka. Kad i ovde u Srbiji, kao i svuda u okruženju, najpopularniji budu bili političari koji se zalažu za zajednički suživot, za praštanje, za razgovor i sporazum, za život a ne za smrt, za pomirenje među narodima i ljudima a ne za mržnju među njima, svima će nam biti mnogo, mnogo bolje. Da sam na Vučićevom mestu ne bih puštala najgore da urliču i halaču na Vuka, već bih ga maksimalno uvažila i dala mu vetar u leđa kako bi i drugi političari krenuli sa pomiriteljskim nastupima. Veći prostor Vuku bio bi ohrabrenje svima koji su dovoljno mudri da znaju da je naš najveći interes ne da tragamo za rusom u tuđim očima, već da uklanjamo balvane iz svojih.

  3. Vuk govori istinu a istina je u Srbiji zabranjena od 44 do danas … zbog istine je Vuk satanizovan jer istina bi znacila kraj onih koji su se u ratovima obogatili na racu gradjana … Bravo Vuce … istina uvek pobedi

  4. Zanimljiv intervju, dobre misli, ozbiljna upozorenja. Takav je Vuk jos od intervjua Startu 1989. Ali dzabe, malo je pismenih ljudi u Srbiji. Malo ih je i na celom Balkanu. Ovde pobedjuju oni koji u lepim rečima vide napad na njih. Koji u ozbiljnim stvarima traze realitty show. Zato je Vuk u manjini. Ali to mu ne smeta da govori prave stvari. Zato ga cesto ne razumeju i ne prate ni najblizi a kako bi oni koji su miljama i vekovima iza njega.

  5. Vuk je tragicna izgubljena figura. Ni jedna njegova procena nije bila tacna. Zamajqavao je ljude svojim opsenama i nagonima novinara, jer nikad nije postao knjizevnik.
    Ponekad mi ga zao zbog paranoja u kojima zivi oko sluzbi bezbednosti tzv. tajnih sluzbi koje navodno vladaju. Otac mu je bio partizan ali je on zbog zene postao cetnik. ah te zene dodjose nam glave… ha ha ha.

  6. Vuče, Vuče, znamo i tebe. Najbolji si bio kada si se bavio Sindikalnim pitanjima.

  7. Jos jednom Vuk iz udobne poze. Uz vlast na izborima, uz vlast kada se dele direktorska mesta, uz vlast kad burazer treba trender da ubode. A kad je promocija move knjige onda kao se osoli…Ti si jedan od krivaca!

  8. ,,Ni jedna njegova procena nije bila tacna"@Radovan Evo sta je Vuk Draskovic govorio na mitingu u Nisu 1990, pa neka citaoci procene da li su njegova predvidjanja bila tacna. ,,Sta ce biti ako Milosevicevi komunisti ostanu u sedlu? … Uvesce nas u rat. JNA ce se raspasti. Ratovacemo kriminalno i na sramotu tradicionalne casti naseg vojnika. Srpski rezim ce sve nase istine pretvoriti u neistine. Svet ce zaboraviti da smo postradali u Jasenovcu i narod zrtva bice proglasen za narod dzelata. Svi ce biti protiv nas cak i Rusi. Izgubicemo Prvi svetski i oba balkanska, a na kraju cemo zavrsiti pod bombama medjunarodne balkanske oluje. Eto to ce nam se desiti ako 9. decembra pobede komunisti. Ako SPO pobedi,rata i razbijanja Jugoslavije biti nece. Ja verujem da nisu pogasene sve svece razuma u Hrvatskoj,ni medju Muslimanima, ni medju Albancima. Mozemo od Jugoslavije satvoriti jednu federaciju ili konfederaciju po uzoru na Svajcarsku, punu kantona, raznih pokrajina, oblasti, autonomija, gde ce svima da bude siroko i potaman."

  9. Nije mi jasno, zašto autor prepričava dešavanja u knjizi, pojašnjava ih ? I nije prvi put. Dok pišem komentar, gledam u fotku Dušana Petričića u uglu i pitam se, na šta bi ličilo kada bi karikaturista stao da pojašnjava šta je želeo da poruči. Ili pesnik pesmom.

  10. Sjajna knjiga velikog čoveka koji je bio i jeste zrnce svetlosti i razuma u prethodnih četvrt veka. Pročitala sam je u dahu.

  11. Neka Vuk izađe na crtu Jovo Bakiću, da ga profesor malo preispita šta je sve govorio i radio otkako se pojavio krajem 80-ih na političkoj sceni. Svi akteri politike ovih decenija moraju da izađu pred surovo sudsko rešetanje po svim osnovama, pred VALJANOM komisijom u kojoj sede neukaljani intelektualci i svedoci tog i ovog vremena. Pa kom obojci, kom opanci. Lično mislim da bi lustraciju malo ko prošao sa zelenim svetlom.

  12. /SDJesam Jugonostalgičar. Ali mi je interesantno da vajni intelektualci, kako su dobili to da su intelektualci, najbolje oni znaju /uz pomoć cinkarenja/ ni reč ne progovaraju, a trte se tamo u toj Akademiji. Voleo bi čuti mišljenje Krestića, Adamove, drugi su pomrli o raspadu Jugoslavije i čoveku na čelu Srbije koji je iz porodice samoubica. A bilo je ono:"Dogodio se narod". A upravo taj narod je krivac za propast i razbijanje Jugoslavije, jer je glasao za samoubicu, slepo mu verovao, a to iz gluposti i danas čini. Da li ga je sramota? Nije! Ali se plaši da vreme dovodi istinu i sasuće im u lice tu istinu. To je strah ovog naroda od istine. A i mladi će shvatiti to ih najviše plaši.

  13. Alo bre Vučino! Ti si četnike proglasio za anti-fašiste, napravio si moralni haos, Srbi više ne znaju šta je dobro a šta zlo, crkvetinu si doveo na vlast da blagosilja i opojava četničke koljače (sadašnje i ondašnje) a sad pričaš da su drugi za ludnicu. Jesu, slažem se ali da im ti budeš tamo Kralj

  14. Vuk Drašković elom pravoslavacje klasični primer konvertite. On je Hrbin. Čovek koji u NATO vidi spasioca je za ludnicu.

  15. Катарина је убијена 1991. од стране хрватских, словеначких и београдских комуниста , а по сценарију из Споразума усташа и комуниста из 1935. (који су потписали Миле Будак и Моша Пијаде) , који је дорађен Тиитиним уставом из 1974 .. Сурово али истинито !!

  16. Не знам ко је убио Катарину, али СФРЈ су убили хрватски и словеначки НАЦИОНАЛИСТИ који су били убачени у комунистичке редове још пред крај 1943. на позив Тиита, Кардеља и Бакарића (сагласно Споразуму из 1935.) !! Наивни српски комунисти су веровали у југословенство, а после убиства Крцуна и смене Ранковића 1966., донет је устав 1974. који је створио правне услове за распад СФРЈ по републичким и покрајинским границама!! Титов генерал Ф.Туђман је искористио шансу и уз помоћ колега из Београда реализовао хрватски тисућљетни сан !!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.