Vukadinović: Izbora neće biti uskoro zbog bojazni i vlasti i opozicije 1foto FoNet Milica Vučković

Politički analitičar i urednik Nove srpske političke misli Djordje Vukadinović ocenio je danas da novih izbora u Beogradu neće biti uskoro jer ni vlasti ni opoziciji ne bi odgovarala pojava novih političkih aktera.

„Zbog bojazni od ‘novih igrača’, mislim da ni vlast ni opozicija neće žuriti sa novim izborima“, rekao je Vukadinović za agenciju Beta.

Na pitanje da li bi neko od „novih političkih aktera“ mogao da bude i aktivista pokreta „Kreni-promeni“ Savo Manojlović, Vukadinović je rekao da bi i on to mogao da bude, a možda čak i Zdravko Ponoš, koji je na nedavno održanim predsedničkim izborima bio kandidat koalicije „Ujedinjeni za pobedu Srbije“.

On je ocenio da je priča o izborima služila da deo opozicije „malo zataška“ svoj rezultat, posebno deo opozicije oko koalicije „Ujedinjeni za pobedu“.

„Onda se prebacila tema na priču o novim izborima, a i vlasti je ta priča odgovarala. Zato je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić prihvatio tu igru, jer su i oni očekivali više, pogotovo nakon ujedinjenja sa Aleksandrom Šapićem, što im i nije baš nešto donelo“, smatra Vukadinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari