Vukadinović: Lokalni izbori pokazali da je SNS u ozbiljnom padu 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Politički analitičar Đorđe Vukadinović ocenio je danas da su lokalni izbori, održani u nedelju u Zaječaru, gde je Srpska napredna stranka (SNS) osvojila oko 20 odsto manje glasova nego na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima, pokazali da je stranka u ozbiljnom padu.

Sada je sada samo pitanje „koliko će biti zarazan taj proces, ta epidemija opadanja, da li je u pitanju endemska bolest ili će zahvatiti čitavu Srbiju“, rekao je Vukadinović za N1.

Oni (SNS) su dobili 20 odsto manje glasova u Zaječaru nego na prošlogodišnjim junskim izborima, kada je SNS imao 62 odsto, a sada je osvojio nešto više od 41 odsto glasova. To je veoma dobar rezultat za svaku normalnu stranku, ali s obzirom na metu koju sebi Vučić postavlja i stalno je podiže, za njega nije, ocenio je on.

Vukadinović smatra i da su zaječarski rezultati indikator ozbiljnog komešanja i krize u redovima SNS, u svetlu najavljenih i vanrednih parlamentarnih, i beogradskih i predsedničkih izbora.

Situacija na izborima u nedelju nam govori ono što dobar deo opozicije i stručne javnosti već dugo tvrdi, ukazao je Vukadinović, a to je da u Srbiji ne postoje uslovi za fer i poštene izbore, čak i kada opozicija na njima ne učestvuje, kao što je bilo u ovom slučaju.

Vlast nije imala pravog protivnika sem u Zaječaru, gde su učestvovale neke lokalne liste, ukazuje Vukadinović i dodaje da „čak i kada nema izazova i opasnosti oni (vlast) ne mogu da organizuju izbore kao u normalnoj demokratskoj zemlji“.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Vukadinović: Lokalni izbori pokazali da je SNS u ozbiljnom padu”

  1. 5000glasova vise nego pre devet meseci.Procenti se razlikuju zbog procenata izlaznosti.Broj glasova je parametar koji treba tebe da brine.

  2. Da dodam i moja razmišljanja;ako je Boško Ničić na izborima,dok je bio opozicionar,pobedio u Zaječaru,sada kao član SNS(računajuči da je deo birača ostao veran njemu,deo se i osuo),osvojili 42%,koliko je stvarno glasača opredeljeno za čistu SNS?Nisu pomogli ni ministri,premijer,presednik,ni sva obećanja,priče,kule i gradovi,narod prepoznaje.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.