Vukadinović: Najbrutalnija intervencija policije u mnogo godina

Ostavite komentar


  1. Sa nestrpljenjem oćekujemo još jedno saopštenje i obraćanje naciji vrhovnog komandanta! Inače, one scene sa psima sam zadnji put video u filmu „Sutjeska“, kada nemci puštaju pse na partizanske ranjenike!

  2. Ne razumem samo sta ce demonstranti ispred skupštine kad parlamentarni zivot u Srbiji ne postoji. Predsednistvo je prava adresa gde treba da se protestvuje.

  3. TORTURA SLEDI DRUGA PO REDU, A PRVA PROHUJA SA IZBORIMA, IDIOTIZAM SE PONAVLJA

    Korona vlada već pet meseci. Prva faza, do izbora, prebrodimo sa karantinima, policijskim časovima, puno odricanja i muka, a od jednom proglasiše održavanje izbora, igranje utakmica, predizborni skupovi. Izbori prođoše, utakmice se odigraš i na kraju morina napredni jurnu po naroda. Nova etapa, kao prva tortura građana, uvodi čelink iste mere, kao da je narod zamorče naredbodavaca.

    Zakona je puno i na pretek. Usvajaju se, menjaju i brišu ad hoc, s druge strane bezakonje je na pretek. Zakoni se donose, menjaju i brišu po nahođenju jednog čoveka, koji je sve i svašta: država, ustav, zakon, uredba, naredba, a neumorno obavlja sve funkcije od predsednika, preko premijera, ministara, lekara-epidemiolog i šta još ne?? Saradnici su kao „fikus“, okreću se ne pod dejstvom vetra, veće gde je voljeni šef, bez umora, profesionalno slušaju šta on kaže ili čitaju njegove misli i želje. Šta će im zakon, „čitaju“ i naslućuju želje i misli voljenog šefa, dok je šef, a posle jovo na novo.

    1. Zakoni ima se, može se, a šta će kada su višak.
    2. Ono što kaže čelnik, pisano ili oralno, je „najbolji“ zakon. Za koga?
    3. Pravosudstvo, u okolnostima koji vladaju, je višak, čovek je jači.
    4. Uslovima bezakonja ne treba štampati presude, njih kao papagaja, prenose gotovo i „fikusu“.
    5. Zakoni u pisanoj formi služe samo da prikriju bezakonje.
    6. Oni koji sprovode zakon, kao „fikus“ okireću se prema šefu. Njegova je zadnja.
    7. Plate se menjaju prema raspoloženju čelnika i tačka. Platni razredi, ako su postojali, uginuše
    8. Čeka se nalog kada se ustaje, umiva, čisti nos i slično, sa odgovarajućeg mesta. Vaše je da neumorno i strpljivo čekate i radite.
    9. Ne pričaj šta si uradio, već čekaj drugi da kažu šta si i kako uradio. Jedino može da se hvališ.
    10. Ako je rad stvorio čoveka od majmuna, šta li će se dogoditi pasivnim radom. Rečiće prvi čovek?

  4. Policija je sbs paravojska,sve staresine njihove, godinama primaju povecan broj kandidata i ubrzano ih ubacuju u mup. Sva su pravila prilagodili snszaciji policije npr za pripadnost interventnoj jedinici nije potrebno 5g rada u policiji, niko o tome ne govori da je policija sns vojska,gledam iznutra sve i to je strasno

  5. Policija je postupila kako je morala. Ako neko ode da u nevreme silom ulazi u predstavnički dom, organi reda moraju to sprečiti.

  6. Premijerka je pomesala Srbiju sa demokratski uredjenom zemljom. Srbija nije cak ni neuredjena zemlja, ona je haoticna zemlja

  7. Možda bi gospodin mogao da pokuša u Americi da objasni Trampu šta je brutalnost policije. Možda smatra da policija treba da dozvoli da se pljačka,pali,ruši i ugrožava sigurnost građana i službenih lica. I ovog bi gospodina kaznila na 12 meseci prinudnog rada da vidi šta je muka i kako se teško zarađuje parče hleba.

  8. Jer kad čuješ zvuke šerpe,otići ćeš u tri lepe……Dosta je bilo,putuj igumane i ne pitaj za manastir

  9. Ovaj covek je sinoc za n1 izjavio da je policija sama palila automobile.

  10. Pogrešna procena organizatora protesta. Nisu očekivali energičan i čvrst otpor policije. Naročito su podcemili učinak policije u civilu koja je markirala agresivne demostrante i delovala iz mase.

    1. Sram da te bude, odvratni poltronu i botu. Tu je sinoć bila i moja kćerka, koja je upravo ovih dana očistila četvrtu godinu sa prosekom 9,80 na PMF-u. Hoće ludak da ih zatvori od petka do ponedeljka(inače je u domu na Karaburmi), u male, zagušljive studentske sobice. Energičan otpor policije…….policija u civilu, maltretiranje naše dece koja se bore za osnovna prava…..još jednom sram te bilo……….

  11. Vlast treba da se zamisli, nije ovo opozicija bila na ulicama. Bila je to Srbija od onih 75% koji nisu glasali za vladajuće stranke a nije ni za opoziciju. To je narod kome je dosta i Vučiča i Dačića, i Đilasa i Jankovića, Jeremiča ali i Palme , Brnabičke raznih vazduPLOhova, SINEopsisa, telePROMPT ovanih, Konrada , bahatosti, diktature jednog čoveka. Narod hoće zakon, pravosuđe, okvire Ustava, hoće demokratsku zemlju , pravične izbore za sve a ne 2-3 stranke koje uzurpiraju sebi SVE.

    1. Gde n1 nalazi ove analiticare, a zuti nemogu voljom vecine naroda da dodju na vlast pa ajmo na silu rusi, pali. U tome vec imaju iskustva, 5 oktobra su tako dosli na vlast pa sve zivo pokrali, sad kad opet ima para vreme je opet da probaju ali nece moci. Moze i veci deo naroda da izadje na ulice ako bude trebalo

  12. Policija je suvise mlako reagovala, dok je olos lomio i unistavao sve sto mu je doslo ruke.Ko ce to da plati.Treba ih sada pohapsiti , da plate sve sto su unistili i poslati na drustveno koristan rad . Ova marva potpomognuta od propalih politicara treba da odgovara. Slazem se da je vlast kriva. Kriva je zato sto u predhodnom periodu nije hapsila olos ispred skupstine,predsednistva,rts,za vreme policijskog casa…i zato se ovo desava..Studente koji su ucestvovali odmah izbaciti iz domova.Nisu dosli da ruse nego da uce.E moj Vukadinovicu nekad si bio koliko toliko pametan sta se sa tobom dogadja.

  13. Mozda Brnabicka misli na Vucica kada trazi „zastitu pravnog poredtka“,jer je on odavno izasao iz ustavnih ovlascenja,preuzeo ulogu institucija i postao premijerki „sef“?

    1. Dragane,upad u skupštinu nasilno je teroristički akt svuda u demokratskom svetu. Govoriti o ustavu a nerazumeti isti je veoma nezahvalno a bogme ičist amaterizam.

  14. Aleksandar Vučić devedesetih nije naučio lekciju. Da je malo bio pažljiviji, znao bi, kada narod ćuti, vreme je za popuštanje, ne za neopravdan pritisak.
    Niko ga nije terao da omogući ludovanje na stadionima, sam je to hteo, stvorio je haos, uspaničio se zbog posledica koje su proistekle takvim divljanjem, ne ume da upravlja kriznim situacijama, pa bi nama da se sveti za svoje neznanje.
    Nama je muka od njegovog ludovanja. Kako misli da nas ubedi da na stadionima nije bilo moguće širenje virusa, gde razularena gomila skače, urla i štrca sve oko sebe? Kako misli da nas ubedi da smo za širenje virusa odgovorni mi, koji u zatvorenom prostoru nosimo maske, ne unosimo se nikome u lice dok govorimo, ne grlimo se ni sa kim, ne pružamo ruku kada sretnemo prijatelja, ne ludujemo u kolu? Zbog čega bi nas da kazni za svoje hirovito ponašanje i još hirovitije odluke? On je taj, kao i svi članovi Kriznog štaba, koji moraju biti predmet profesionalne tužilačke istrage.
    Policijska brutalnost je nedopustiva. Snimci koji kruže su uznemirujući. Psi, pendreci, suzavac, na nedužne građane, a sve zbog haosa koji je ova vlast svojim radom izazvala, to je nedopustivo. Noćas su terorisali Beograđane, a ako ćutimo koliko sutra ćemo i mi osetiti policijsku brutalnost. Policijska akcija zahteva reakciju, ne divljačku, kakva je njihova, nego adekvatnu. U petak u osamnaest trebamo svi izaći u šetnju, pokriti sva gradska šetališta, svaku ulicu, u svim gradovima, a njih nema dovoljno da nas utamniče u našim kućama i jure po gradskim ulicama. Kada nasilni policajci shvate da je moć u rukama građana, prevrtljivi, kakvi jesu, okrenuće leđa slabijem.

  15. Pa jes Demonstranti idu sa Rukama u Dzepovima i zvizde veselo na Demonstracije
    A policija treba da ih docekuje sa Kafom i Ratlukom mozda i koja Domaca
    Dali ste vi ljudi Normalni

  16. Malo je,, lazna “ nacionalna manjino“. Tebe su trebali oplesti, da se nisi zavukao u misiju rupu, pa odatle “ hrabro“ lajes. Bolje nauci da govoris.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.