Vukadinović: Odluke predsedništva DSS me ne obavezuju

Ostavite komentar


  1. Stvarno nisam znao da Đole ima tako veliki demokratski potencijal, kao što tvrdi predsedništvo DSS-a. Il sam ja bio u krivu il saopštenje ne odgovara činjeničnom stanju. Nešto tu ne štima?

  2. Slucaj "Vukadinovic" je samo jos jedan dokaz da izborne zakone treba sto pre promeniti, da poslanike i odbornike bira narod, a ne kao sada, da samovolju sprovode cesto nesposobna i korumpirana rukovodstva politickih stranaka, koja na liste "stavljaju" poslusne a ne sposobne i postene.

  3. Шта ће бити у недељу са телекомуникацијама на Косову? kaže:

    Како посланици да спроведу одлуку о одузимању мандата одмах.

  4. Pogledao sam Statut DSSa. Iz njega se jasno vidi da je novi potpredsednik Miloš Jovanović "izabran" protivno Statutu. Miloš sada teroriše sve u DSSu koji mogu da mu smetaju u "izboru" za predsednika, pre svega Sandu koja je predsednik poslaničkog kluba koji broji 6 članova i podeljeni su u odnosu 3:3. Izbacivanjem Đorđa odnos bi se promenio na 3:2 za pučiste. Predsedništvo DSSa donosi još jednu nestatutarnu odluku da se Đorđe izbaci iz poslaničkog kluba, jer to izbacivanje nije predviđeno Statutom. Ovom nestatutarnom odlukom Predsedništvo obavezuje poslanike da je sprovedu pod pretnjom isključenja iz stranke. Ako Sanda prihvati ovaj nestatutarni nalog nova većina će je smeniti, ako ne prihvati isključiće je iz stranke i onemogućiti da bude protivkandidat Milošu na predstojećim izborima. Radi zastrašivanja poslanika i svih drugih koji se ne slažu sa promovisnjem diktature u stranci Predsedništvo DSSa je na istoj sednici isključilo iz stranke članicu Predsedništva Draganu Trifković koja se najviše protivila bezakonju u stranci sa ovim objašnjenjem "Збoг кoнтинуирaнoг грубoг кршeњa стaтутa стрaнкe, иступa у jaвнoсти, изнoшeњa и ширeњa нeистинa кojимa je зaступaлa стaвoвe супрoтнe идejaмa и стaвoвимa стрaнкe, угрoжaвajући нa тaj нaчин спрoвoђeњe њeнe пoлитикe" – samo fraze, bez navođenja konkretnih dela.

  5. Sramota je da DSS optuzuje Djordja Vukadinovica za licne stavove. Pa bar je on od uvek bio i ostao na liniji direktive iz Moskve.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.