Vukadinović: Ukoliko mi se nešto desi odgovorni će biti Vučić i Vulin 1Đorđe Vukadinović Foto: Nenad Đorđević/FoNet

“Iza pretnji smrću koje mi je uputio predsednik Udruženja kidnapovanih i ubijenih sa Kosova Simo Spasić, ne stoji ta osoba, nego neka ruka iz vlasti. Ukoliko mi se nešto bude desilo odgovornima ću smatrati predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, jer su po funkciji odgovorni za delovanje, ponašanje i ispade Spasića”, rekao je na konferenciji za novinare Đorđe Vukadinović, glavni i odgovorni urednik časopisa Nova srpska politčka misao.

Povod za preteće poruke koje mu je slao Spasić bio je tekst koji je NSP o njemu prenela , pa povukla iz drugih medija. Inače, poruke su usledile nakon što je tekst povučen.

Vukadinović je naveo da smatra da je on meta napada i pretnji, ne zato što je NSP esktremno čitan i popularan, već zbog njegovih ličnih stavova, vezanih za Kosovo i Metohiju. On je ocenio i da je posve jasno da Spasić ne deluje po svojoj pameti i da je on nečiji megafon, što se videlo na svim proteklim opozicionim skupovima.

“ Nema mnogo dileme čiji je on megafon. Teško da je mogao sam doći do mog broja telefona i do moje adrese. Reč je o udruženom zločinačkom poduhvatu, a ne individualnom ispadu Spasića. Bilo bi interesantno da policija, kojoj su prijavljene pretnje i kojoj sam dao izjavu, kao i tužilaštvo izlistaju Spasićeve telefonske kontakte i vide sa kim je razgovarao pre nego što mi je uputio SMS poruke, poručujući da ću završiti kao Ćuruvija“ i da će me odrobijati”,istakao je Vukadinović na konferenciji za novinare .

On je napomenuo i da će tražiti da se Spasiću izrekne zabrana prilaska i njegovo uklanjanje sa medijske scene. Ne samo zabrana prilaska njemu, nego i svim drugim metama njegovih napada.

“ To bi bio mali doprinos ozdravljenju naše javne scene, konstatovao je Vukadinović, dodajući da Spasića lično ne poznaje, ali da je zanimljivo da je na televiziji Hepi, četiri dana nakon prijavljenih pretnji kod Milomira Marića gostovao upravo Spasić, a ne on , koji je žrtva pretnji.

Advokat Vukadinovića, Marko Pantić, pročitao je nekoliko pretećih sms poruka Spasića, napominjući da je slučaj prijavljen policijskoj stanici Stari grad i da je policija konstatovala da je Spasić od ranije poznat organima gonjenja,kao i da to ne čini prvi put.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari