Vulin: Da Srbija hoće da se silom vrati na sever Kosova, ne bi joj trebali ni Rusi ni bilo koji drugi stranci 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin negirao je danas da Srbija priprema ruske dobrovoljce za povratak na Kosovo i dodao da, kada bi Beograd i hteo da se silom vrati u pokrajinu, ne bi mu bili potrebni ni Rusi ni drugi stranci, već bi bili dovoljni samo Srbi rođeni tamo.

„Da Srbija hoće da se silom vrati i na sever i na jug Kosova i Metohije, ne bi joj trebali ni Rusi ni bilo koji drugi stranci, dovoljni su Srbi rođeni na KiM. U to su se Šiptari uverili kada su slali bahate specijalce na sever Kosova i Metohije, a ponizne i uplašene ih povlačili na jug“, izjavio je Vulin odgovarajući bivšem komandantu KBS-a Kastratiju, koji je rekao da ima informacije da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar Vulin regrutuju ruske plaćenike da bi ih doveli na sever Kosova.

Vulin je naveo da kosovski Albanci, kada iz njih „progovori strah i nečista savest“, počnu da „lupetaju o srpskoj agresiji i ruskoj opasnosti“.

„Ni predsednik Vučić ni ja ne spremamo i ne tražimo ruske dobrovoljce. Da Srbija hoće da se silom vrati i na sever i na jug Kosova i Metohije, ne bi joj trebali ni Rusi ni bilo koji drugi stranci, dovoljni su Srbi rođeni na Kosovu“, dodao je Vulin.

Prema njegovoj proceni, takve tvrdnje treba da posluže kao razlog NATO da još jednom podigne oružje i vodi rat koji Albanci sami nikada nisu mogli da dobiju, „baš kao što sami nisu mogli da naprave ni državu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari