Kojim rečima se Vulin pozdravio sa pripadnicima MUP-a? 1Foto: FoNet/MUP Srbije

Duboko sam zahvalan predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na ukazanom poverenju i datoj prilici da se zajedno sa vama borim protiv kriminala, poručio je odlazeći ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin pripadnicima ministarstva, i naglasio da je ponosan „na sve što smo ostvarili i izborili“, uz poruku – bilo je časno.

Vulin je u pisanoj izjavi naveo da su za dve godine „deljenja hleba, brige i nade“, razbijeno desetine organizovanih kriminalnih grupa, zaplenjene tone narkotika, cigareta i nafte.

„Pokazali smo da ni najveći i najbogatiji kriminalci nisu jači od nas i da nema nedodirljivih. Rešili smo hiljade slučajeva nasrtaja na imovinu, život i čast i sa ulica uklonili stotine narko-dilera koji više neće trovati našu decu“, naveo je Vulin.

Ocenio je da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u tom periodu „zaštitili naš način života pred migrantskim talasima, sačuvali Srbiju od požara, spasili desetine života“.

„Nismo dozvolili da se srpska krv proliva na beogradskim ulicama i bez obzira na lične stavove pripadnika MUP prema održavanju gej parade, nismo dopustili da bilo ko od učesnika strada ili da mu život bude ugrožen“, istakao je Vulin.

Dodao je da „smo pokazali i da nećemo dopustiti bilo kome da napada policiju i da, kada je jedan policajac napadnut, odgovor stigne od čitavog MUP-a“.

„Ponosan sam na svakog od vas, na vašu upornost, marljivost i tvrdoglavost, na vašu snagu i na spremnost na ličnu žrtvu. Bile su ovo teške godine, ali smo pokazali da Srbija može da računa na svakog od nas“, poručio je Vulin i pozvao kolege iz MUP-a da svojim porodicama prenesu njegove pozdrave i da im zahvale što su bili uz njih i Srbiju.

„Drage kolege, ponosan sam što sam imao priliku da budem ispred vas i sa vama, ponosan na sve što smo ostvarili i izborili. Srbija je bolja onoliko koliko smo mi uspeli da budemo bolji od sebe“, poručio je Vulin pripadnicima MUP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari