Vulin: I da ceo svet prizna takozvano Kosovo, Srbija to neće učiniti 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Rusija ne menja svoju poziciju i neće priznati takozvano Kosovo a i da ga ceo svet prizna, Srbija to neće učiniti a to je važnije od svega, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin. 

Komentarišući navode ruskog predsednika Vladimira Putina da je sa Kosovom postavljen presedan, te da Rusija ima svako pravo da prizna republike u Donbasu po Povelji UN, Vulin je ocenio da se, priznajući takozvano Kosovo kao državu, Zapad poslužio pravom jačeg.

„Ta batina ima dva kraja. U Srbiji je 1999. godine u NATO agresiji ubijeno međunarodno pravo i ništa ga neće oživeti u Ukrajini. Rusija se poziva na primer Zapada i oni koji su joj taj primer dali, teško da imaju moralni argument da je osuđuju za ono što su sami postavili kao princip“, naveo je Vulin a preneo MUP.

Ocenio je da bi zemlje koje su priznale „takozvano“ Kosovo „možda imale moralni argumet da osude Rusiju“ ako bi „shvatile grešku i povukle priznanja“.

„Umesto toga, oni od Srbije traže da prizna takozvano Kosovo, da Srbija svojim priznanjem iskupi njihov greh“, dodao je ministar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari