Vulin odgovorio ambasadoru Tolkaču: Ukrajina da traži da se sudi ubicama srpske dece 1EPA-EFE/RUSSIAN FOREIGN AFFAIRS MINISTRY

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin odgovorio ukrajinskom ambasadoru Volodimiru Tolkaču koji je dao izjavu za N1 i poručio da u Kijevu sve teže razumeju argumente Srbije da ne uvede sankcije Rusiji. „Ne mogu da se setim ukrajinskog zahteva za posebnu sednicu SB UN ili uvođenja sankcija agresorima na Srbiju“, poručio je Vulin.

„U NATO bombardovanju su stradale desetine srpskih dečaka i devojčica. Ne mogu da se setim ukrajinskog zahteva za posebnu sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija ili uvođenja sankcija agresorima na Srbiju. Nije kasno da Ukrajina i sve zemlje koje traže suđenje za ratne zločine u ukrajinsko-ruskom sukobu zatraže da se sudi i ubicama srpske dece u NATO agresiji, ratni zločin ne zastareva, eto prilike da se pokaže principijelnost“, naveo je Vulin u saopštenju, prenosi N1.

Izjavu ambasadora kritikovao je prethodno i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, istakavši da su „strane diplomate, ako misle da je vreme da bahato vrše pritisak na našu zemlju, izabrale pogrešan trenutak“.

Ambasador Ukrajine u Srbiji Volodimir Tolkač izjavio je u ponedeljak u emisiji N1 Studio Live da je veoma teško pitanje za Ukrajinu da li razume odluku Srbije da ne uvodi sankcije Ruskoj Federaciji. „Hteli bismo da vidimo Srbiju u okviru prijatelja i saveznika i teško nam je da shvatimo argumente koje Srbija daje sa svakim našim poginulim vojnikom, sa svakim poginulim detetom, a više od 300 dece je poginulo do sada i mnogo više njih je ranjeno. Sve je teže i teže razumeti argumente Srbije“, rekao je ambasador za N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari