Vulin: Vučić treba da stvara Srpski svet, on je predsednik svih Srba 1Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Jovo Mamula/DS (arhiva)

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da se nada da su istiniti navodi bošnjačkih i crnogorskih medija da predsednik Srbije Aleksandar Vučić stvara „Srpski svet“, jer Srbi imaju pravo da budu politički jedinstven narod i da zajedno odlučuju o ključnim nacionalnim pitanjima.

„Poslednja optužba u bošnjačkim i montenegrinskim medijima je da Vučić stvara ‘Srpski svet’. Verujem i nadam se da je optužba istinita, Vučić treba da stvara Srpski svet. Beograd mora da u sebi i oko sebe okupi sve Srbe, a predsednik Srbije je predsednik svih Srba“, rekao je Vulin.

Vulin je kazao da Vučić „jeste predsednik svih Srba“ i da „zbog toga mogu samo da ga mrze“, prenelo je Ministarstvo odbrane Srbije.

„Dosta se Srbija pravdala što Srbi vekovima žele da budu jedno. Srbi žele da su ujedinjeni i zbog te prirodne želje i potrebe nemaju ni kome ni zašto da se pravdaju“, rekao je Vulin.

On je ocenio da „teritorijalno ujedinjena Nemačka nije nikome problem, ali politički ujedinjeni Srbi jesu“, i dodao da Srbi „nemaju jednu državu, ali mogu da imaju jednu politiku i jednu volju“.

„Jedinstvo Srba je nužnost bez koje nas neće biti. Srbi su postali jedinstven politički narod i bolje da se na tu činjenicu naviknu svi koji napadaju Vučića što je ojačao Srbiju“, kazao je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari