Winter is coming: Može li Vučić postići jedinstvo naroda?

Ostavite komentar


  1. „Može li Vučić postići jedinstvo naroda?..“
    – Može, i te kako !!
    – Ne počne li sezona grejanja na vreme i kako treba (obično 5. oktobra), imaće vanredne izbore na svim nivoima – i to na ulici…

  2. Ako dolazi najbitniji čovek Evrope Šolc onda Vučiću bori se za naše ljude. Ostavi rusofile oko sebe i stavi sankcije Rusiji, odmah,(nema tu šta i dokle da se čeka više). Zašto kasniš toliko, nije te briga za tvoj narod i za tvoju Srbiju? Sam znaš koliko puta je Rusija ponizila Srbiju i uništila ovih godina, znam da znaš. Zašto je titraš ond još uvek? Samo ti i nijedan više predsednik na svetu.

  3. Samo da putam:“Da li vi novinari dobijate platu ako jedan dan prodje bez teksta o Vucicu“.Mislim da znam odgovor,ali uporno vam pisem da vam je taktika pogresna,verovatno ste to shvatili na nedavnim izborima.

  4. Nem posao, a u Srbiji mi se i ne radi, uglavnom ispadne nedovoljno u odnosu na trud i poniženja. Ili te pokradu, idejno, ili materijalno, ili ovono onovo, konkursi su en heneral mierda. Vreme prošlo pod kojekakvim sumanutim i lopovskim vlastima. Pobelelih vlasi nema želje za slavom, ali ni za altruizmom, spram ovdašnjih bilo elita bilo klošara. Subjektivno – i da Anabrč ne uvede sankcije Rusiji, da EU prestane da nas to nešto donira (do koga to uopšte dopire), da ukinu vize (retko putujem, nema se), to bi više pogodilo one koji više imaju, iako bi posledice po poluklošare poput mene bile fatalnije. Te sankcije i nisu u funkciji pomoći Ukrajini, više u funkciji građenja EU političkog jedinstva, tako da oni koji već decenijama uživaju blagodeti tzv našeg a maratonskog evropskog puta, koštuničava, espesovska, radikalska, žuta i napredna elita, oni koji su otvorili rupe i ovi koji su ih mnooogo proširili, cenim da duguju tu zahvalnost. Znam samo da bih svakom od njih uzeo min 500 somura ojra bez trunke griže savesti. Ti globalni odnošaji podsećaju na podelu sveta po Orvelovoj ’84, jedino što nije Anglosoc, više je državni kapitalizam, bar kod Kine i Rusije, a da li ide ka sivilu multiipolarnosti – nem pojma. Znam samo da kada sam karijerno umro, sa otpremninom od šest somura ojra, video sam oglas za neki voćnjak, ali keš ode za lečenje klinca, dugove i to mu je to. A mogao sam da sadim, a dnes zemlja na Fruškoj gori ultraskuplja, iako je sjebanija, kao Zlatibor u najavi. Winter ima i neke sexy strane, ali emptiness, pa ona je fenomenalna. Misim i Putin je blag, mogao je jednu taktičku nuklearnu bombu na Severodonjeck, dve na Mikolajev i vidimo se u Transdnjestriji. Ali to iz mene govori srpsko socijalno iskustvo – ono se nada da bi i Ameri odgovorili sa par taktičkih isto, claro? Da, takve mislli su proizvod ambijentacije koju su svojim guzicama i spolovilima stvarale srpske političke elite 30+ godina, a ni jugoslovenske nisu bile bolje. Eto, malo, from the bowels of perdition – a kako je sve u nas šizofrenija, sigurno ima i nešto dobro.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.