Zabraniti skup podrške Mladiću 1Foto: Logo

Stranka demokratske akcije (SDA) zatražila je danas da se zabrani skup podrške Ratku Mladiću u Banjaluci, na dan obeležavanja srebreničkog genocida, ocenjujući da to predstavlja neverovatnu provokaciju, civilizacijsku sramotu i zaslužuje najoštriju osudu i prezir.

Oni koji to organizuju, kako se dodaje u saopšenju SDA, pokazuju spremnost da nastave s nasiljem nad žrtvama, jer je negiranje poslednja faza izvršenja genocida, a slavljenje i podrška zločincima najava novih, prenosi Klix.ba.

„Pozivamo vlasti RS i predsednika tog entiteta da hitno reaguju i da zabrane održavanje ovog sramnog skupa. Takođe, tražimo od međunarodne zajednice, koja je zadužena za implementaciju Dejtonskog mirovnog sporazuma, da konačno izvuče glavu iz peska i počne raditi svoj posao i zaštiti žrtve genocida od permanentnog maltretiranja“, navode iz SDA.

Policijska uprava Banjaluka odobrila je da se 11. jula u tom gradu održi skup pod nazivom „Podrška generalu Ratku Mladiću-stop lažima o Srebrenici“, koji organizuje Udruženje Srpski sabor zavetnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari