"Zahtev za zabranu 'Mirdite' - promocija tiranije": Sagovornici Danasa o zahtevu DSS 1Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Za dvojicu sagovornika Danasa zahtev Demokratske stranke Srbije da se zabrani festival „Mirdita dobar dan“ koji je juče otvoren u Beogradu je neprihvatljiv.

Vladimir Pajić iz Pokreta slobodnih građana (PSG) navodi da propagiranje zabranje nekog festivala zapravo prestavlja propagiranje tiranije i autokratije.

"Zahtev za zabranu 'Mirdite' - promocija tiranije": Sagovornici Danasa o zahtevu DSS 2
Foto: FoNet/Božana Pavlica

„Pokret slobodnih građana želi otvoren grad u kojem festivali ne predstavljaju pretnju i provokaciju već izraz veličine Beograda i Srbije. Kao odbornik u Skupštini Beograda zalagaću se upravo za otvoren i kulturan grad. To njegovi građani žele i osećaju“, kaže Pajić.

„Opskurna politička grupacija, sa tridesetogodišnjim delovanjem, ovog puta kao deo Parlamenta u koji je ušla pod nazivom Nada, ponovo promoviše sve, samo ne nadu, da je ovde moguće prekinuti taj zlokobni nacionalistički i ksenofobni narativ koji kao ruka iz groba vuče Srbiju dole“, navodi za Danas Branislav Grubački Guta iz Novog optimizma.

"Zahtev za zabranu 'Mirdite' - promocija tiranije": Sagovornici Danasa o zahtevu DSS 3
Branislav Grubački Guta Foto: Z.S.M.

Grubački kaže i da u normalnim društvima i vremenima, takve grupacije bi bile na zasluženoj margini. „Ne bi se niko osvrtao na njihove izjave, dok kod nas, na žalost, i dalje imaju prostor za svoju nekrofilnu politiku“, zaključuje Grubački.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari