Zajedno za Novi Sad: Načelnik uprave za obrazovanje poslao spisak učenika koji idu na miting SNS da im se opravdaju časovi 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Vojvođanski odbor stranke Zajedno najoštrije osuđuje zloupotrebu dece u političke svrhe, koja se dešava u Novom Sadu u poslednjih nekoliko dana.

Načelnik uprave za obrazovanje je svim direktorima srednjih škola u Novom Sadu poslao spisak učenika kojima za današnji dan treba opravdati izostanak iz škole. Ti učenici su predodređeni da budu koordinatori koji bi trebalo da dovedu drugare iz klupa na predizborni skup SNS, za šta će dobiti po 2.000 dinara“, navodi se u saopšenju.

Takođe, stanovnicima novosadskog naselja Klisa plaćaju istu svotu novca za dolazak na predizborni skup na SPENS, dok je, istovremeno, veliki broj zaposlenih u javnim preduzećima dobio direktivu da izađe sa posla u 14 časova.

„Mi živimo sramnu, neprihvatljivu privatizaciju škole i države. Ovo je nasilje nad školom i mladima, nasilje nad bilo kojim oblikom javnog interesa. Postavljam pitanje – u šta će izrasti ti tinejdžeri, već sada naviknuti na političku prodaju, kad im poručuju da učionica i profesor ne znače ništa spram bizarnih želja jedne političke stranke. Ovo se zove indoktrinacija, ovo je najviši oblik korumpiranja maloletnika. Naše društvo mora da ustane protiv ovakvog nasilja“,  izjavio je doc. dr Radivoje Jovović, predsednik pokrajinskog odbora Zajedno i kandidat za poslanika u Skupštini AP Vojvodine.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari