Zajedno za Novi Sad: Najoštrije osuđujemo targetiranje novinara od strane rektora Dejana Madića 1Foto: 021.rs

Najoštrije osuđujemo vređanje i targetiranje novinara portala 021, Žarka Bogosavljevića, od strane rektora Univerziteta u Novom Sadu, Dejana Madića, koje se dogodilo na jučerašnjoj konferenciji za novinare, ispred Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, kažu iz stranke Zajedno.

– Naime, nakon optužbe Studenta prorektora Damjana Vakanjca upućene novinaru Žarku Bogosavljeviću da je iznosio “najgnusnije uvrede na svom Tviter nalogu”, na šta je Bogosavljević odreagovao konstatacijom da targetira novinara, u taj razgovor se uključio i rektor novosadakog Univerziteta, Dejan Madić – saopštavaju iz Zajedno.

Kako ističu, rektor je novinara nazvao “ubačenim elementom”, nakon čega mu je rekao “o čemu vi pričate” i “sram vas bilo”, a zatim nastavio da mu se sa podsmehom obraća rečima “tužite me” koje tri puta ponovio.

– Smatramo ponašanje Dejana Madića neprimerenim i nedostojnim funkcije koju obavlja kao rektor Univerziteta u Novom Sadu – dodaju iz Zajedno.

Podsetimo, rektor Madić posetio je juče studente i mladiće koji su upali na Filozofski fakultet, a nakon razgovora sa njima demonstranti su se razišli. On je rekao da „podržava studente koji protestuju“, a da „osuđuje govor mržnje profesora Dinka Gruhonjića“.

U poseti su pored rektora bili i dekan Fakulteta tehničkih nauka Boris Dumnić i dekan Fakulteta sporta i fizičke kulture Patrik Drid.

Sva trojica su na listi javnih ličnosti koji su na minulim izborima podržali listu „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari