U Upravni sud stigla žalba koalicije Albanaca doline na odluku RIK-a da odbije zahtev za poništavanje izbora u Velikom Trnovcu 1Foto: FoNet

Žalba koalicije Albanaca doline na odluku Republičke izborne komisije (RIK) da odbije njihov zahtev za poništavanje izbora u Velikom Trnovcu stigla je u utorak u Upravni sud, saznaje portal N1.

Upravni sud ima rok od 72 sata da odluči o žalbi na odluku RIK-a, koji je prošlog četvrtka odbacio prigovor koalicije koju predvodi Šaip Kamberi kao neosnovan.

Zahtev Koalicije Albanaca doline o ponavljanju izbora na biračkom mestu u Velikom Trnovcu prethodno je odbila Opštinska izborna komisija u Bujanovcu.

Ukoliko Upravni sud odbije žalbu albanske koalicije biće iscrpljena sva pravna sredstva kojima raspolažu učesnici izbora, a Republička izborna komisija moći će da proglasi konačne rezultate parlamentarnih izbora održanih 3. aprila.

Tada će početi da teče rok od 30 dana za održavanje konstitutivne sednice Narodne skupštine, na kojoj će biti potvrdjeni mandati novih poslanika. Zakonski rok za izbor premijera i njegovog kabineta je tri meseca od dana kada je konstituisan parlament Srbije, a prvi korak u tom procesu su formalne konsultacije predsednika Srbije s predstavnicima svih poslaničkih grupa.

Na drugi put ponovljenim izborima 27. maja na biračkom mestu broj 6 u Velikom Trnovcu Koalicija Albanaca Doline dobila je 598 glasova, što je za 12 manje od broja glasova koji im je bio potrebnih za osvajanje poslaničkog mandata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari