„Zapad sa Vučićem pravi grešku kao sa Miloševićem“: Sagovornici Danasa o Raminom i Plenkovićevom zahtevu za uvođenje sankcija Srbiji

Ostavite komentar


  1. Mislio sam da preteruju kada vas nazivaju autosovinistima. Ali nazalost to nije preterivanje. Kako je to izvrnuta logika, tesko je nju i pratiti. Utonuli u knjige Lepe Perovic ne mogu iz te matrice da izadju. Briselski sporazum je potipisan, Srpske drzavne institucije su rasformirane na severu juzne pokrajine. ZSO nije osnovana i nece, a sada univerzitetski profesor misli i da ne mora. I tako dalje, i tome slicno. Od osecaja gadjenja se to sve vise ne moze ni citati. Sva sreca sto su to sve cenzus efendije, i da moraju prag od 1 posto preskociti ne bi uspeli.

  2. Biće rat 100%. Njemu je počela da opada popularnost i sad samo rat može da ga spasi.

  3. Da li su Dinko Gruhonjic i Snezana Congradin svesni koliko su svojim izjavama, tekstovima i nastupima povecali popularnost Vucica i koliko su mu dodatnih glasaca obezbedili?

  4. Vučić mora da ode i sns,zato što su doveli narod u beznađe a državu uništili. Mislim da su podjednako odgovorni vučić,karti Amerika i eu,zato što su napravili od ovog naroda cirkus.

  5. kako funkcioniše „open Balkan“ ovih dana? Dok su se normalni Srbi zgražavali nad tom AV budalaštinom, umišljeni vođa se grlio sa „bratom Ramom“!!

  6. Da, da, na Zapadu pojma nemaju ko je Vučić, i ko je ko u Srbiji uopšte…. Gruhonjiću porasti, ili se ne foliraj… U našem selu znaju sve i vrapci, a u Vašingtonu, Berlinu, Londonu, Parizu, Briselu, i Moskvi znaju pre nas, i naših vrabaca. Dok god AV radi u protiv interesa građana Srbije, sve mu se „prašta“! Da je drugačije leteo bi za tri dana, na ovaj, ili onaj način.

  7. Sve indicije govore da se neoradikali spremaju za ratne igre kupovinom silnog NEPOTREBNOG naoružanja i rasipničkog zaduživanja kod inostranih poverilaca.SAD i EU moraju koordinisano da stanu na stanovište,NEMA VIŠE POMOĆI VUČIĆU i njegovim oligarsima.Ako i dalje budu davali podršku eto nobog rata na Balkanusa neverovatnim žrtvama i ogromnim razaranjem.

  8. S. Congradin i D. Gruhonjic mogu da ocekuju pismo zahvalnicu od Vucica i SNS-a – toliko mnogo su ucinili za njihovu popularnost svojom iritantnom srbofobijom i autosovinizmom.

  9. Tesko da zapad pravi gresku, vrlo perfidno to rade kao i sa Slobom.
    Vlast koja radi za interes naseg naroda i drzave bojim se da nismo imali vise od 100 godina. Volim ove ljude i volim ovaj komad zemlje ali sve ostalo sto se oseti u vazduhu podize mi sadrzaj stomaka tera na povracanje…

  10. Bio je učesnik jedne tribine u Subotici pod nazivom „Otvoreno zatvoreno društvo ..“ zajedno sa još 3 gosta.
    Na toj tribini on između ostalog kaže. „U toku je po srbnjavanje Vojvodine Srbima izbeglim iz Bosne i Hrvatske sa ciljem da se Vojvodina jednom za uvek veže za Srbiju“ Ja ga slušam i ne mogu da verujem šta priča. Javim se za reč i pitam ga. Da li to znači gosp. Dinko da ti smatraše da Vojvodina nije sastavni deo Srbije i da ne treba da bude. Počeo je nešto da muca i izbegao odgovor.
    Znači kad Murat iz Sarajeva dođe u NS to je normalno. Kad Miloš iz Grahova dođe, bežeći pred ustaškom kamom onda je to po srbnjavanje.

  11. G-din. Gruhonjić, ako ste profesor i univerzitetski covek, znaci da poznajete dobarano odredjene postulate svetskog Medjunarodnog prava, Povelje UN, Rezolucija SB UN i ina druga dokumenta. Ako je tako, onda takodje znate da Rezolucija 1244 definise status KiM pod privremenom upravom SB UN. Ili i vi kao, da kazemo prozapadne zemlje, smatrate da UN vise nije potreban, da je dovoljno da SAD i V. Britanija odluce da neko nije poslusan i da ga treba kazniti od sankcija do vojne intervencije, pa sto ne kazete tako da se odmah razumemo. Kao profesor ipak bi trebalo malo vise da razmisljate i trezvenije zakljucujete.
    G-din. Sekoli, izvinjavam se ako nisam dobro napisao vase ime. Samo kratko, koliko mi je poznato Medjunarodno pravo, Povelja UN, Rezolucija SB UN je nesto sto i dalje postoji a trebalo bi i da vazi osim izgleda za vas uz podrsku SAD i V. Britanije i jos po nekih tz. prozapadnih zemalja, na vasu zalost sve navedeno i dalje postoji i dalje je u vaznosti dok se ne ukine. I bilo bi fer i ako ste Albanac da budete bar malo posteniji prema sebi i Albancima i da kazete sta je pravo a sta je krivo.
    Sto se tice Banjske to je nesto najgore sto je moglo da se dogodi i nekome je ovo odgovaralo i to bas onda kada je g-din. Kurti bio dosta kritikovan tako da se neko preigrao a ko pa pokazace i to vreme koje dolazi jer nekome nije islo u racuna da se situacija smiri. Taj neko moze da bude na raznim stranama kako vasoj tako i nasoj. Blago nama svima. Ziveli

  12. USA su prvo sirenjem NATO-a sasvim nepotrebno, nakon 15 godina primedbi Putina, gurnule Ukrajinu u rat i Rusiju u dvoriste Kine a sad postoji ideja da se sankcijama Srbija gurne u dvoriste Rusije? Ako je to dobro za EU samo napred.

  13. I treba da se uvedu sankcije. I Srbima zato što se puca na policiju i Albancima zato što se puca na srpsku decu. Pardon, srpska deca se ne važe. Samo albanska.

  14. Ceo članak da se kazni Srbija , dok Kosovari mogu da rade i dalje na sikaniranje Srba i Srbije ….uz mentorstvo i mig Berlina koji na tome rade kontinuirano 109 godina, od 1914 sa saveznicima na Balkanu

  15. Sabahudine sta ces u Srbiji kad je Pristina i Sarajevo Meka demokratije i suzivota?!

  16. Opozicijo, građanima treba obećati i ISPUNITI niz stvari, u prvom redu ličnu sigurnost, a to podrazumeva da NEĆEMO ratovati, Vučić Vam je sa Kim sve završio, da ćete procesuirati SVE koji su se nezakonito obogatili, korupcijom, zidanjem zgrada od prodaje droge, da ćete trgovcima, koji se hrane našim siromaštvom, OGRANIČITI marže, da podržite seljake, oni nas hrane, dajte im PONUDU, garantujte, podržite poštene sudije i tužioce, policajce, vojsku… I izađite iz Beograda. Manjine idu uz vlast, tako se osećaju sigurnije, kad ste bili u Preševu ili u Tutin. Ako ne izađete ništa od Vas. Ljudi hoće da čuju, pa neka razmisle i odluče. I neka Vam je sa srećom. I nama.

  17. Jako puno ne doslednosti kod sagovornika. Svakome svoje ide na cast. Najvise Srbiju ka Rusiji guraju uoravo EU i SAD svojim odnosom prema Srbiji. Ne mozes ocekivati od naroda pozitivan stav prema EU a da isti rade protiv njega. U Crnoj gori je oko trecine Srba. Da li je normalno da u demokratiji oni nemaju pravo da budu deo vlasti, da vrse neku bitnu drzavnu funkciju? Kada se to promeni, promenice se i stav prema zapadu. Borci za slobodu ili teroristi, zavisi zasto nekome treba, licemerja mnogo. I 90.-ih i danas smatram da si napadi na policiju terorizam. Isto tako se mora postovati i Rezolucija 1244, Briselski i Ohridski sporazum. Isto gledati i na Ukrajinu i na Srbiju ili BiH. Uz ovako realne sagovornike, postem odnos zapada i sposobnu opoziciju Bucic ce vladati koloko bude on hteo i voditi zemlju stranputicom i narod u ludilo. Ovim tekstom ste mu zaista nabacili osmeh na lice.

  18. Nista neznate, neprave greske, nego navlace budale, ostace SAMO sumadija, dostaje bilo

  19. Има ту једна знаковита зачкољица – кад светске силе направе грешку, нису оне те које плаћају цех, него тај рачун стигне боранији на наплату у виду камате! То вам је Виша Правда! Купујте кожне гаће, браћо Срби и сестре Српкиње, док их има…

  20. EU i USA konstantno čine jednu te istu grešku. Slučajno? Ma moš mislit! Njima je to pričuvno „bure baruta“ isto kao i Rusima. Svima odgovara i kriminal i putevi droge i prodaja oružja i kupovina Srb8je i Kosova itd itd…
    Da USA i EU žele da se riješi, bilo bi riješeno. Kao Dayton.

  21. Razmislite malo: ON je formalno izabran a sve vreme preti faktičnom predajom Srbije Rusiji, i usred ruske invaZZije na Ukrajinu ponovo ratom na Balkanu (U Kremlju aplauz!), … Šta time ucenjena EU da radi nego da pokuša da ga od toga odvrati? A ni EU ni NATO ne mogu da upadaju i menjaju vlade kako im odgovara, to je Putlerova specijalnost.

  22. @Проматрачица Види, бре, код Ведране – можда је и Ватикан умеш’о прсте у ту заверу!?
    Балканска сорта, чије шупље главе не вреде жижљива боба, не разуме да има људи који мало више цене своје материјална средства и живу силу, па им никако није јасно откуд то да се зли западњаци свако мало не умешају у наша залудна посла и свакодневно деле правду и одржавају кућни ред?!
    Не допире им до свести да би такав „проактивни приступ“ значио да њихови младићи остављају кости по нашим гудурама, а да је за њих – прорачунате западњаке – тај трошак неприхватљив (још је Бизмарк установио да на Балкану нема ничега што би вредело једног ребра једног пруског хусарског уланера!)
    И стога ће запад – који једнако како ми не разумемо њихово оклевање да разлупају чело, не разумеју наше „посебности“ и специјалне потребе – реаговати так онда када више не буде имао никакву могучност да то избегне! Исто к’о 99-те…

  23. SAD i EU,moraju hit
    no da Vučiću uvedu
    lične sankcije i poka
    žu ko je kriv za sve
    što se dešava na Bal
    kanu a posebno za
    stanje na Kosovu.

  24. Koja gomilagluposti…zna zapad da vetar duva iz Sibira i da je ovo bila samo pokazna vezba sta bacuske mogu da urade,ovo je bilo upozorenje Vucicu..u fazonu..pa nek Zeljko mase sa USA zastavom na pinku

  25. Ruski saveznik (Severna Koreja) jedu insekte 40% stanovništva da bi opstali. Sa Putinom na čelu njegovi Rusi još malo neće imati ni za insekte. Vi Rusofili koji verujete još uvek Rusiji i Putinu spremite insekte već na vreme jer vaše vreme će ubrzo doći.

  26. Stomak me zaboli kad pročitam šta piše Gluhonjić. Takve srbomrsce nema ni Kurti, ni Plenković, ni Izetbegović, ni Milo.

  27. Samo Srbi umesto da poteraju uzroka svih svojih nevolja oni ostaju uz njega do neizbežnog kraja. I Rusi.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.