Zašto „naprednjacima” smeta filmska umetnost: NS Kragujevac „odgovorio” narodnoj poslanici Nataši Jovanović 1Foto: Z. S. M.

 

Povodom izjave Nataše Jovanović, narodne poslanice SNS-a koja je na sednici Skupštine glumce nazvala „šljamom” reagovala je i Narodna stranka iz njenog rodnog grada Kragujevca.

„Pre par dana, u Narodnoj skupštini Republike Srbije, poslanica SNS-a, Nataša Jovanović, u svom prepoznatljivom i oprobanom radikalskom maniru, koristeći svoj dobro poznati rečnik, na nizak i neprihvatljiv način, uvredila je proslavljene glumce Nikolu Koju, Dragana Bjelogrlića i Sergeja Trifunovića, nesvesna svoje nedostojnosti i nedoraslosti”, navodi se u današnjem saopštenju GrO NS Kragujevac.

Po njihovim rečima, svako ko iole prati politiku od 90.-ih godina na ovamo, dobro je poznata „koloritna” ličnost i „suptilnost” gospođe Jovanović, te njen način ponašanja i ophođenja prema političkim protivnicima, pa i njen poslednji nastup nije iznenađenje.

– Gospođa Jovanović je neko ko se može „pohvaliti” polivanjima vodom, brojnim laktanjima sa skupštinskim obezbeđenjem, uvredama, ispadima i verbalnim napadima na političke protivnike, kad god to šefovi nađu za shodno, bio to Šešelj ili sada A.V., jer, s vremena na vreme, vodu treba zamutiti, ne bi li izgledala dublje, ističu kragujevački „narodnjaci”.

Oni podsećaju da retorike gospođe Jovanović nije bio pošteđen ni njen sadašnji šef, pa ga je nazivala, između ostalog, agentom stranih službi, prevarantom, licemerom, baronom Minhauzenom, a svoju sadašnju stranku fantomskom i „odmetničkom grupom”.

– Naravno, sada se posipa pepelom na sve to, ali to nije ništa neočekivano za ljude te vrste, jer njihova reč ima „rok upotrebe”, a obraz, lepo vaspitanje, dostojanstvo i uljudno ponašanje su njima nepoznate kategorije, smatraju u NS Kragujevac.

Ovom prilikom, oni, takođe podsećaju da je Nikola Dašić svojevremeno na sličan način napao proslavljenog reditelja Gorana Markovića, pa, nakon ispada gospođe Jovanović protiv proslavljenih glumaca, pitaju kragujevačke naprednjake šta im toliko smeta, kada je u pitanju srpska filmska umetnost?

– Naravno, nećemo dovoditi u pitanje ekspertizu, kada je u pitanju poznavanje filmske umetnosti, poslanice i bivšeg turističkog vodiča i, sa druge strane „proslavljenog gitariste Dašića”, jer u njihovu stručnost u sve i svašta ne treba sumnjati. Po uzoru na „Velikog štrumpfa”, stručnjaci su za sve, a najviše za prodavanje magle, obmanjivanje naroda i skretanje pažnje sa važnih tema, kažu u svom obraćanju javnosti i medijima u gradskom odboru Narodne stranke.

Oni smatraju da je jedina „krivica”, kako svojevremeno Gorana Markovića, tako i sada trojice navedenih glumaca, što su stali ispred svih i kazali ono što svi vidimo, da je car go, i vidi čuda, postali su šljam! Šljam su jer se ne slažu sa mišljenjem režima, jer imaju svoj stav i dovoljno integriteta da taj stav i iskažu i kažu DOSTA onome što upravo gospođa Jovanović predstavlja, a šljam smo izgleda i svi mi koji se slažemo sa njima, zaključuju kragujevački članovi NS.

Zato, bitno je biti „šljam”, kao Kojo, Bjelogrlić ili Sergej, a ne biti kao Karleuša, Jovana Jeremić ili Nataša Jovanović, na kraju krajeva, završavaju oni svoje reagovanje, dodajući da se samo nadaju da SNS kadrove „nećemo trpeti još dugo”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari