Zašto u Srbiji raste evroskepticizam?

Ostavite komentar


  1. Gradjani Srbije nemaju nikakav problem sa uslovljavanjima koja se ticu sudstva, ekonomije, korupcije, izbornog zakona, medijskih sloboda, ekologije. Naprotiv, mnogi ne bi imali protiv da ti pritisci u vezi ispunjavanja standarda u tim oblastima budu jos i veci. Smesne su teze kako se Srbi opiru promenama u tim oblastima ili da se namerno oteze u tim oblastima da bi ovi na vlasti ostali jos duze. Ima i toga ali mnogo manje nego sto se to potencira. Medjutim gradjanima Srbije se smucilo licemerje i dupli standardi pojedinih iz EU u vezi Kosova, u vezi sankcija prema Rusiji dok istovremeno sami kupuju gas i naftu od Rusa, zbog guranja albanske paradrzave u evropske institucije, nepostovanja terotorijalnog integriteta Srbije dok se istovremeno histerise u vezi Ukrajine, duplih standarda kada su zlocini u pitanju, kada je u pitanju diskriminacija Srba… U tome prednjace Nemci, razne „viole fon kramon“ i oni su direktni krivci za pad popularnosti EU iako Nemci nisu isto sto i EU ali su najglasniji i najagresivniji. Zadnje izjave Solca i austrijskog ministra kako Srbija MORA „na kraju“ da prizna albansku separatisticku tvorevinu na Kosovu inace ne ulazi u EU je kap koja je prelila casu. Isto tako, tu je i primer Severne Makedoniej koja je izvrsila bas sve sta je od nje trazeno i uprkos tome je blokirana zbog nacioanlistickog stava Bugarske. Tu su i primeri nekih drugih na Balkanu koji „sede samo na jednoj stolici“, obozavaju NATO i Amerikance, kunu se u ‘evropske vrednosti“ medjutim to se ne odrazava ni na njihov ekonomiju ni na stanje demokratije. Moze i Srbija sve naredbe i ucene da ispuni i da je opet blokira Hrvatska ili ko zna ko dok ce se Nemci praviti blesavi. Problem je i u onima koji „reklamiraju“ EU u Srbiji, razni NVO-i, nvoidi bez ikakvog kredibiliteta, raspali politicari kao Draskovic, Canak i slicni, notorni autosovinisti i srbofobi a ne pomazu ni licemerne, nadmene i ucenjivacke izjave americkog ili nemackog ambasadora. Dosta je,

  2. @gedza. 40 godina zivis lose jer si na EUropskom putu, a ziveces lose sve dok smo na tom beskonacnom putu koji nas je doveo u kolonijalni polozaj, unistio nam ekonomiju, oterao mlade perspektivne ljude, narod oterao u bedu ,a mnoge zatupeo.

  3. Како суштински интерес може бити у супротности са демократским начелима владавине већине, која не жели у ЕУ?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.