Bivša Zavetnica na čelu Skupštine opštine Palilula 1Printskrin Jutjub/SD

Odbornici grupe “Biramo Palilulu” glasali su protiv izbora kandidatkinje za predsednicu Skupštine opštine Bojane Sladojević, bivše odbornicu Zavetnika u gradskoj skupštini Beograda.

Bojana Sladojević je zajedno sa četvoro kolega u februaru 2023. godine prešla u Srpsku naprednu stranku i time dala potrebnu većinu SNS-u i izboru Aleksandra Šapića za gradonačelnika Beograda, navodi se u saopštenju grupe Biram Palilulu.

Svojim kvalifikacijama ona ne ispunjava uslove za obavljanje ove funkcije, stoga smatramo da je Bojana Sladojević nagrađena ovom pozicijom i da neće raditi u interesu građana i građanki Palilule, već u interesu SNS-a, dodaje se.

Danijela Nestorović, Hana Popović, Miloš Hinić i Jovana Nedelkoski Petrović, odbornici „Biramo Palilulu”, iskoristili su današnju sednicu da pokrenu pitanje što građani Palilule godinama nemaju pristup osnovnim uslugama poput kanalizacione mreže, a poslednjih mesec dana čak ni pijaćoj vodi, dodaje se u saoštenju.

„Stanovnici četiri naselja MZ Padinske Skele, Besni Fok, Široka greda, Preliv, Vrbovski, 33 dana su pili, kuvali i koristili vodu zagađenu arsenom, bez pravovremenog upozorenja od strane opštinskih i gradskih nadležnih organa. Stanovnici Široke grede i dalje nemaju pristup pijaćoj vodi, jer vodovodne cisterne ne dolaze u ovo naselje“, ukazuje se.

Podseća se i da j prošle nedelje izglasan opštinski budžet za 2024. godinu je izglasan bez rasprave, jednoglasno, i da jošn nije postavljen na sajt opštine, niti objavljen u Službenom listu Beograda.

SNS je četiri godine bio bez protivnika u Skupštini Palilula, gde su bez prepreka mogli da rade šta su hteli, ali tome je konačno došao kraj, poručuju odbornici grupe Biram Palilulu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari