Zavetnici: Đilas obmanjuje javnost 1foto FoNet Aleksandar Barda

Izjava predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa da ulazak Kosova u Ujedinjene nacije (UN) ne zavisi od Srbije služi za obmanjivanje javnosti i ima za cilj da umanji odgovornost predsednika države za prihvatanje francusko-nemačkog ultimatuma, saopšteno je danas iz Srpske stranke Zavetnici.

„Tvrdnje predsednika SSP da o pitanju članstva Prištine u UN ne odlučuje Srbija, već Rusija i Kina, pokazuje da on ili ne poznaje proceduru prijema u najveću svetsku organizaciju ili namerno prenebregava činjenicu da nijedna otcepljena teritorija nije ušla u UN bez prethodne saglasnosti matične države“, ističu iz te stranke.

Prema navodima, to je još jedan dokaz da između Srpske napredne stranke i Stranke slobode i pravde postoji prećutni politički dil i uzajamna podrška kada je u pitanju sprovođenje francusko-nemačkog ultimatuma koji predviđa da se Srbija neće protiviti članstvu Prištine u međunarodnim organizacijama.

„Ne čudi što se fokus režimske propagandne paljbe usmerio ka državotvornoj opoziciji, koja, bez dileme danas predstavlja suštinsku alternativu i aktuelnoj i bivšoj vlasti“, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari