Zavetnici: Preporuka o članstvu Kosova u Savetu Evrope akt neprijateljstva prema Srbiji 1Foto: Z.S.M.

Stranka Zavetnici je osudila današnju odluku Političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE)da preporuči prijem Kosova u Savet Evrope što je okarakterisala kao „akt neprijateljstva prema Srbiji“.

„Ovim se direktno krše osnivački akti Saveta Evrope i gazi princip teritorijalnog integriteta naše države koja je jedna od punopravnih članica“ – rekao je član Zavetnika Danijel Igrec.

Oenio je da je već samo razmatranje zahteva Kosova „skandalozno“ jer se prvi put u istoriji te organizacije preporučuje prijem „entiteta koji nije država niti članica Ujedinjenih nacija, već separatistička tvorevina“.

„Ovo je još jedan primer licemerja i dvostrukih aršina Zapada koji u slučaju Kosova ruši međunarodno pravo i Povelju UN. Članovi Političkog komiteta (PSSE) odlučili su da nagrade (premijera Kosova) Aljbina Kurtija za progon i etničko čišćenje srpskog naroda, a kazne Srbiju koja je svih ovih godina bila pouzdan i kredibilan partner ove organizacije“ – rekao je Igrec.

Komitet PSSE za politička pitanja je danas u Parizu prihvatio izveštaj svoje članice iz Grčke Dore Bakojani koji preporučuje prijem Kosova u Savet Evrope. Za taj predlog je glasao 31 član Komiteta, četiri su bila protiv i jedan uzdržan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari