Završen protest Kreni promeni i SEOS, zahtevi predati skupštini 1Foto: Filip Krainčanić/Nova S

Pokret „Kreni-promeni“ i Savez ekoloških organizacija Srbije (SEOS) okupili su se danas ispred zgrade Narodne skupštine u 10 sati gde su još jednom skrenuli pažnju na pitanje narodne inicijative.

Nekoliko desetina građana okupilo se kako bi poručili novim narodnim poslanicima da svoj posao moraju da rade pošteno, te da je neophodno da uzmu u obzir mišljenje svojih građana.

„Narodna skupština je prekršila član 67. Zakona o referendumu i Narodnoj inicijativi time što nije proverila listu potpisnika u roku od 30 dana i zvanično obavestila podnosioce Narodne inicijative za zabranu iskopavanja litijuma i bora koju je potpisalo preko 38.000 građana“, naveli su organizatori skupa.

Prisutni nose majice na kojima piše „Ne damo Jadar“ i „Srbija nije na prodaju“. Ispred Skupštine je stigao i direktor inicijative „Kreni-promeni“ Savo Manojlović.

Kako javlja reporter Nova.rs, ulaz u Skupštinu obezbeđuje policija u civilu.

Manojlović je na konferenciji za medije rekao da su još pre mesec i po dana predali narodnu inicijativu, ali da još uvek nije urađena tehnička provera.

„Prekršen je Ustav. Često po pitanju Kosova kaže: poštujte Ustav, a čak da ste u pravu, prvo vi morate poštovati Ustav“, istakao je Manojlović.

Meštanin Gornjih Nedeljica Zlatko Kokanović zahvalio se svima na borbi i istakao da im ne preostaje ništa drugo nego da se bore.

„Sve pratimo, a šta ćemo uraditi biće iznenađenje“, rekao je on.

Svoje zahteve SEOS i Kreni-promeni predali su Narodnoj skupštini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari