Završena današnja runda zasedanja Skupštine Srbije, nastavak u ponedeljak 1foto (BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/Peđa Vučković)

Današnja sednica zasedanja Skupštine Srbije o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji, i Zakona o energetici, kao i o izboru novog ministra prosvete, završena je tek u 22.40 sati.

Predsednik Skupštine Vladimir Orlić je zaključio pretres o petoj tački dnevnog reda – o izboru novog ministra prosvete za šta je predložena Slavica Đukić Dejanović umesto Branka Ružića koji je podneo ostavku posle masovnog ubistva u beogradskoj Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ 3. maja.

Orlić je za utorak, 25. jul, u 15.00 sati zakazao sednicu radi glasanja da se Đukić Dejanović izabere za ministarku prosvete.

On je za ponedeljak, 24. jul u 10.00 sati zakazao nastavak zasedanja o drugim tačkama dnevnog reda.

U večerašnjem delu rasprave o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji, kao i Zakona o energetici, na kojem su učestvovali i resorni ministri Goran Vesić i Dubravka Đedović, opozicija je nastavila da ukazuje da su to loši zakoni.

Vesić je odgovorio da su loši zakoni bili doneti u vreme kada su na vlasti bili oni koji su sada opozicija, iz Demokratske stranke, a ministarka Đedović da opozicija „ne zna“ o čemu priča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari