Završena današnja sednica Skupštine Srbije, nastavak sutra u 10 časova 1Skupština Srbije Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Poslanici Skupštine Srbije završili su današnju sednicu tekućeg plenarnog zasedanja, a nastavak je zakazan za sutra u 10 časova.

Na dnevnom redu su rebalans državnog budžeta za 2022. godinu i izmene Finansijskog plana Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje za tekuću godinu.

Takođe, na zasedanju se raspravlja i o pomoći mladima od 16 do 29 godina, a poslanici su se izjašnjavali i o Predlogu zakona o Privremenom registru državljana Srbije od 16 do 29 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć.

Na dnevnom redu je i Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o zajmu Vlade Srbije i Fonda za razvoj Abu Dabija za finansiranje podrške državnom budžetu Srbije.

Poslanici raspravljaju i o Predlogu zakona o potvrđivanju Ugovora o kreditu u iznosu 79,9 miliona evra osiguranog kod korporacije Čajna eksport end kredit inšurans (China Export and Credit Insurance Corporation) za finansiranje uklanjanja starog mosta na Savi u Beogradu i „izgradnju novog čeličnog lučnog mosta“.

Na dnevnom redu je i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu između nemačke razvojne КfW banke i Srbije, za Program „Vodosnabdevanje i prečišćavanje otpadnih voda u opštinama srednje veličine u Srbiji VI (faza II)“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari