Zeleno-levi front uputio otvoreno pismo odbornicima Mi-glas iz naroda 1foto: Medija centar

Uoči konstitutivne sednice Skupštine Beograda, odbornici Zeleno-levog fronta napisali su otvoreno pismo kolegama iz pokreta Mi- glas iz naroda.

Otvoreno pismo prenosimo u celosti:

„Odbornicima Mi – glas iz naroda,

I više nego je jasno da smo mi politički neistomišljenici, ali i vi i mi smo na prethodnim izborima dobili glasove opoziciono nastrojenih građana da budemo njihovi predstavnici. To nas obavezuje da te glasove branimo i da građane predstavljamo najbolje što umemo.

Nije tajna da smo mi iz Zeleno-levog fronta iznosili kritike na račun Branimira Nestorovića zbog izjava tokom pandemije koronavirusa, da smo kritikovali vaše populističke stavove, i uvek demantovali vaše poluistine, isto kao i što ste Vi upućivali kritike na račun naših članova, ali i celokupne liste Srbija protiv nasilja. Što se nas tiče, kritike upućene vama i danas stoje.

Za nas, a nadamo se i za vas, slobodno izražena volja građana je neprikosnovena demokratska vrednost. Na prethodnim izborima, svedočili smo da su se ljudi iz vlasti drznuli da prekrajaju izbornu volju građana, da manipulišu biračkim spiskom, da dovoze ljude, da iskoriste državu kako bi ostvarili korist svojoj partiji. Smatramo da je ovo neprihvatljivo i da oko ovoga nema rasprave.

Ipak, ni to SNS-u i SPS-u nije bilo dovoljno da u Beogradu ostvare većinu, pa su vrlo brzo krenuli u “kupovinu” odbornika sa drugih lista. Branimir Nestorović je rekao da ima informacije da ste vi dobijali “šestocifrene ponude”. Ako je to istina, pozivamo Branimira Nestorovića i sve ljude sa liste “Mi – glas iz naroda” da kažu kome je nuđen novac, ko ga je nudio, kao i da svedočite u krivičnom postupku protiv odgovornih u budućnosti. Smatramo da je to zdravorazumski, pošteno i u skladu sa zakonom.

Pored toga, pozivamo vas da javno i nedvosmisleno podržite zahtev za poništavanje izbora u Beogradu zbog izborne krađe i prekrajanja izborne volje građana. Recite jasno ono što je ceo svet video.

U vezi s tim, očekujemo da pre konstitutivne sednice Skupštine grada Beograda, objavite da li će neko od odbornika sa liste Mi – glas iz naroda, glasati za izbor predsednika Skupštine grada Beograda i novog gradonačelnika.

Smatramo da je naša dužnost i obaveza da građanima jasno kažemo ko smo i za šta se zalažemo, jer su nam dali svoj glas da bismo menjali Beograd i Srbiju na bolje, a ne da bilo ko, ko se predstavljao kao opozicija pre izbora, pomaže režimu nakon njih u formiranju vlasti.

Ne moramo ni oko čega da se slažemo, kao što se i ne slažemo, ali moramo da odbranimo osnovne demokratske vrednosti i slobodu izbora.

Odbornici i odbornice Zeleno-levog fronta“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari