Zelenović: Borićemo se za slobodu do Strazbura 1Foto. D.E.

Na konferenciji za novinare Nebojša Zelenović, gradonačelnik i nosilac liste “Šabac je naš”, istakao je da će se za slobodu i slobodnu volju građana boriti do Strazbura.

Nijedna od nadležnih institucija, Ustavni sud, Tužilaštvo za organizovani kriminal, policija, nije reagovala na podnete krivične prijave i brojne dokaze o izbornoj krađi.

Na izborima 21. juna razlika između SNS i koalicije prodemokratskih lista bila je 881 glas.

GIK je poništio izbore na svih sto biračkih mesta, ali je Upravni sud u Novom Sadu to preinačio na 27 birališta. I tokom ponovljenog glasanja petog septembra desila se neviđena izborna krađa, gde se kriminalne grupe nisu ni krile.

GIK je zbog izbornih nepravilnosti poništio izbore na 20 birališta, ali je Upravni sud doneo odLuku o ponavljanju izbora na pet birališta.

U toku izbornih radnji, što je nezabeleženo za demokratsku praksu, desilo se da su liste koje su učestvovale u gradskoj vlasti, i bile podnosioci zajedničke krivične prijave za izbornu krađu, prešle na stranu SNS.

To je učinila lista pokreta Zapadna Srbija, kasnije Ruska stranke i najnoviji primer prelazak Evropske zelene partije. Mi smo naše glasove pošteno osvojili, za razliku od drugih, pre svega od SNS koja se koristila ucenama, podmićivanjima, potkupljivanjima…

To ni u jednoj ozbiljnoj državi nije demokratsko i slobodno glasanje. Mi našu borbu nastavljamo, da Šabac bude slobodan grad, gde će se građani izjašnjavati po svojoj volji, bez pritisaka i ucena, rekao je Zelenović.

On je podsetio da Upravni sud nije uvažio to što je naknadno podmenut dokument o saglasnosti nosioca liste SNS, što su šabački notari unapred bili zakupljeni zbog overe potpisa kako bi ova lista dobila redni broj jedan. Upravni sud nije uvažio žalbe o javnom glasanju, fografisanju glasačkog listića, glasanju za druge. Sve je to je poitvrda jedne ogromne pljačke gde su udruženi kriminalci i SNS. Ove kriminalne radnje ne zastarevaju, i kad tad će se nadležni organi morati izjasniti o tome, a sve je zabeleženo.

Zelenović je ukazao da gradska vlast normalno funkcioniše, uprkjos smanenju prihoda u budžetu,i da se na računu nalazi 200 miliona dinara. Ponovljeni izbori na pet biračkih održaće se trećeg oktobra, a pravo glasa ima oko šest hiljada građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari