Zelenović: Briselski sporazum danas je najčvršća armatura 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Poslanička grupa Zajedno -Moramo najavila je da neće glasati za izvštaj o Kosovu. Nebojša Zelenović, šef te poslaničke grupe smatra da vreme ne radi za Srbiju i da se ne nazire neki dogovor. On je zatražio i da opozicija bude uključena u proces pregovaranja.

“Pre devet godina glasao sam za briselski sporazum, i nije mi bilo teško da objasni zašto sam to učinio. Rekao da je taj nekada problematični Briselski sporazum danas načvršća armatura koju imamo”, naveo je tokom rasprave u Skupštini Srbije Zelenović i dodao da Srbija ne uspeva da napravi strateški dogovor koji će osigurati ulazak u EU.

Zelenović je naveo da su Šabac i Peć, odnosno Goraždevac ostvarili kontakte i da su ih zbližile jagode, a da je on samo zbog posete Peći proglašen odmah izdajnikom.

“Ja nikoga nisam nikada nazvao izdajnikom“ , rekao je Zelenović, a replicirajući mu Vučić je pokazao sliku Zelenovića koji je u Peći sedeo ispod zastave nezavisne države Kosovo.

“Lepo je slušati priču o jagodama zato i ulazimo u Otvoreni Balkan, ali ustavna obaveza je da moramo da sačuvamo nacionalne i državne interese. Vi ste na tom sastanku u Peći sedeli pored kosovske zastave, a mi sebi to ne smemo da dozvolimo. I to je ta sitnica oko koje se ne slažem sa vama. Mene nikada niste videli da sedim ispod zastave nezavise države Kosovo, jer mi nemamo sporazum sa njima da su nezavisni. Vodite računa o Ustavu”, rekao je Vučić i dodao da on nikada nikog nije proglasio izdajnikom, ali da je Zelenovićev koalicioni partner na izborima Radomir Lazović u tabloidu Danas nedavno naveo za sebe da je on patriota, a da je režim izdajnički.

Replicirao je Zelenović i rekao da njega i njegovu decu možda izdajnicima nije proglasio sam Vučić, ali da jesu listom svi članovi Srpske napredne stranke i da su o njemu kao izdajniku pravljene ankete i na pijaci.

“Kako vas strašno boli kada vam neko nešto kaže, a nikada nisam čuo da ste nešto rekli u odbranu moje dece koju su napadali “, rekao je Vučić.

On se osvrnuo i na pojedine primedbe da je izveštaj trebalo da brane članovi vlade, a ne predsednik.

“ Ovde sam danas zato što ste vi to tražili, jer ste govorili da ne smem da izađem na megdan nikome, da ne smem da se suočim sa vama. Ja sam ovde jedini koji nije ni jednom za pet sati napustio salu. Time pokazujem poštovanje i prema vama i prema građanima. A neki ovde svaka dva minuta napuštaju salu”, poručio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari