Zelenović: U Strazbur idem da branim svoju državu 1Foto: Bojan Cvejić

U Strazbur 6. novembra idem da branim svoju državu od onih koji se bave političkim kriminalom, koji zloupotrebljavaju institucije i medije i zloupotrebljavaju izbornu volju građana, izjavio je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

On je, odgovarajući na pitanja građana na Fejsbuk stranici lista Danas u okviru rubrike Intervju na mreži, naveo da je zajedno sa kolegama  Sašom Paunovićem iz Paraćina i Milanom Stamatovićem iz Čajetine, probleme o kojima će govoriti u Strazburu, pokušao da reši pred nadležnim institucijama Republike Srbije, nažalost, bez uspeha.

“Napisao sam sedam pisama predsedniku, devet pisama premijerki i 10 pisama ministru Antiću, dva sastanka sa ministrom Ružićem i sve bez rezultata”, istakao je Zelenović.

Odgovarajući na pitanje da li osuđuje napade na porodicu predsednika Aleksandra Vučića i da li se “ograđuje od kolega iz te ekipe koja svakodnevno vređa svoje političke protivnike poput Veselinovića i ostalih”, gradonačelnik Šapca je uzvratio da “Savez za Srbiju nije savez protiv Vučića, nego savez za fer i poštene izbore”.

On je podsetio da su se, nakon Veselinovićevog postupka, izvinili i Dragan Đilas i Željko Veselinović, kao i on sam, ali da nije čuo nijedno Vučićevo izvinjenje “za svakodnevne uvrede koje upućuje svakom političkom protivniku u Srbiji” i dodao da će se potruditi da se takve situacije više ne dešavaju.

Istakao je i da ne zna šta je sa sudskim postupkom koji se vodi protiv njega niti u kojoj je fazi, kao i da nije dobio odluku Višeg suda i da ovaj slučaj nije komentarisao, ali da “zna ko jeste”.

“To najbolje zna taksista sa aerodroma kome su tužioci, policajci i predsednik Suda u Šapcu obavezni da dostavljaju sve podatke”, odgovorio je Zelenović i dodao da je “tužna činjenica da neki politički komesari predstavljaju vlast umesto vlasti i zloupotrebljavaju policiju, tužilaštvo i BIA-u i vrše pritisak na sudove”.

Jedno od pitanja odnosilo se i na njegov prijem kod Islama Husaja “pod otkriljem lažne države Kosovo, dok Srbija pokušava da očuva svoju teritoriju”.

Zelenović je objasnio da se radi o projektu koji prati Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije (što je, kako kaže, dokaz licemerja vlasti), a u koji su uključeni manji gradovi Srbije, Albanije i Kosova, gde je on, ispred Grada Šapca, pozvan kao “primer dobre prakse”, a koju je u svoja dokumenta prenela i delegacija Grada Peći.

Ovom prilikom Zelenović je posetio i Peć, Pećku patrijarišiju i srpsko selo Goraždevac.

“Podsetiću Vas da nema vlasti na Kosovu bez Srpske napredne stranke, odnosno Srpske liste, koja obezbeđuje većinu Tačiju i Haradinaju. To je još jedan dokaz licemerja SNS-a”, istakao je šabački gradonačelnik.

Da je SNS pobedila 2016, Jazaki bi otišla u Kruševac

Najviše postavljenih pitanja bilo je u vezi sa lokalnim temama, poput rekonstrukcije saobraćaja, zaposlenosti itd. U Šapcu, kako je naveo, može da se zaposli svako, “bio ili ne bio član neke partije”,  dodajući da onaj ko ozbiljno traži posao, neće imati problem da ga nađe.

“Ima puno kompanija koje u ovom trenutku traže ljude kvalitetne, odgovorne i vredne”, pomenuvši pritom kompanije Jazaki, Hemofarm-Štad, Mond i druge. Kompanija Jazaki, kako je kazao, da je na izborima 2016. godine pobedila Srpska napredna stranka, bi otišla u Kruševac, “kako je prvobitno i bilo odlučeno u SNS-u”.

https://www.facebook.com/www.danas.rs/photos/a.401114090073963/986128234905876/?type=3&theater

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari