Zelenović: Vučić misli da bi izložba "Ekspo 2027" trebalo da bude dovoljna da se zaborave zahtevi protesta koji niču po Srbiji 1foto FoNet Milica Vučković

Narodni poslanik grupe Moramo – Zajedno Nebojša Zelenović izjavio je danas, komentarišući najave predsednika Srbije u vezi sa izložbom Ekspo 2027, da Vučić misli da bi to trebalo da bude dovoljno da se zaborave zahtevi protesta koji niču po Srbiji, saopštila je stranka Zajedno.

On je naveo da je Vučić u utorak u obraćanju javnosti najavio treće svečano otvaranje iste železničke stanice i ocenio da bismo „sada svi trebalo da se radujemo, jer dobijamo železničku stanicu u 21. veku i zaboravimo pogibije dece i omladine“.

Zelenović je dodao da je Vučić posvetio samo tri minuta vanrednim situacijama koje su pogodile Srbiju prethodnih nedelja, jer „valjda nije hteo građane da zamara trivijalnostima kao, na primer, šta će preduzeti da se tako nešto više ne ponovi“.

Dodao je da „ništa nismo čuli ni o odgovornosti za nesreće u Bačkoj Palanci – jer valjda opet sistem nije zakazao“.

Zelenović je ocenio da Vučić „u očaju pokušava da ljudima zamaže oči“ i da im nudi „kule i gradove, Ekspo, veštačku inteligenciju, kola bez vozača, a dok se to ne desi, kumovi će nesmetano gaziti ljude po ulicama“.

Istakao je da Srbija na ulicama tri meseca traži da se preuzme odgovornost za smrt dece i mladih, da se ispuni pet zahteva i da to se ne može sakriti „kulisama novog pranja para koje predvodi režim Srpske napredne stranke i šarenim lampicama na fasadama“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari