Žestoki dueli Vučića i desnice: Šta vide kosovski Srbi sa galerije 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

U neposrednoj raspravi sa poslanicima desne opozicije Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, u Narodnoj skupštini, izrekao je teške reči na njihov račun.

Osvrćuči se na „bahato ponašanje opzicije“, Vučić je ponovio da svi znaju koliko su oni kukavice i da je jasan njihov cilj, pa su zato prva vest u medijima u regionu .

„Videće narod u Srbiji ko je vera, a ko nevera. Biće prilike. Moja reč, za razliku od vaše, znači. Rekao sam da neću Srbiju da žrtvujem, već sebe. Svi su to razumeli, osim vas“ poručio je Vučić, koji se više puta pozivao na to što na galeriji sede politički predstavnici Srba sa Kosova, navodeći da opozicija treba da se stidi svog ponašanja.

Upitao je opoziciju da li su oni veći Srbi po parama iz Kolubare, ili zato što su pustili albanske teroriste, što je više puta ponovio, pripisivajući ovo drugo koaliciji Novi DSS-POKS, a ovo prvo Bošku Obradoviću iz Dveri.

Poručio je opoziciji da će u istoriju ući po onome što su danas radili.

Miloš Jovanović (Novi DSS) je rekao da je došlo do fizičkog kontakta, ali ne njihovom krivicom.

Podstio je Vučića da mu je svojevremeno bila dobrodošla podrška (Vojislava) Koštunice.

„A o veri i neveri slažem se sa vama, pokazaće vreme. Vreme će pokazati ko je vera, a ko nevera. Plašim se da će biti mnogo razočaranih ljudi, posebno onih na galeriji. Ali nemam veru da će biti drugačije“, zaključio je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari