Zidar imenovan za pomoćnika predsednika opštine Bačka Topola za oblast poljoprivrede 1Foto: Shutterstock/veselolane

Kvalifikovani zidar po struci Pavle Lužaić iz Pačira postavljen je 14. februara ove godine za pomoćnika predsednika opštine Bačka Topola za oblast poljoprivrede, zaštite životne sredine i ekonomskog razvoja.

Kako je naveo portal Magločistač, Lužaić je bio odbornik u Skupštini opštine Bačka Topola ispred liste „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“, a ostavku je podneo 9. februara, što je Odbor za administrativno-mandatna pitanja utvrdio 13. februara.

Srpska radikalna stranka (SRS) je na poslednjim lokalnim izborima 2020. godine, u Bačkoj Topoli osvojila 440 glasova, na osnovu čega joj je bio dodeljen jedan mandat.

Lužaić je bio i kandidat za narodnog poslanika na 66. poziciji na listi „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“, a uz njegovo ime kao zanimanje bilo je navedeno „kv zidar“.

Bačkotopolski odbornici su na decembarskom skupštinskom zasedanju jednoglasno usvojilinovi Kadrovski plan opštinske uprave Bačka Topola za 2023. godinu, koji predviđa povećanje broja zaposlenih u opštinskoj upravi i službama budžetske inspekcije i lokalnog ombudsmana.

Prema tom planu, broj zaposlenih sa prošlogodišnjih 54 u ovoj godini treba da bude gotovo udvostručen na 103, a nova radna mesta predviđena su mahom za savetnike i samostalne savetnike zaposlene na neodređeno radno vreme kojih je bilo ukupno 26, dok će ih u narednoj godini biti 53.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari