Živković: DOS nije organizovao paljenje parlamenta

Ostavite komentar


  1. Paljenje skupštine su izazvali funkcioneri Miloševićev og režima koji su palili poverljivo dokumenta koji bi ih kompromitovali kao i vreće sa glasačkih listićima kojima su hteli da fingiraju izbore.
    Ne opravdavam krađu i znam da su među ozlojeđen im demonstrantima bili i profesionalci koji su znali vrednost tih slika i umetničkih dela.
    Bilo je i neprimeren izjava sa balkona Starog Dvora, gde je Zoran Živković bio voditelj, kao npr. Vladan Batića: „Neka, nek gori skupština, izgradi ćemo bolju i lepšu.“…
    Takođe je i poznati pisac, Vladimir Arsenijević inače dobitnik NIN-ove nagrade urinirao sa prozora skupštine kao gaseći vatru.
    Bilo je tu i smešnih situacija kada sam video čoveka koji je nosio veliki monitor sa katodnom cevi koji je bio za njega neupotrebljiv. Jedan moj prijatelj inače inače poznati knjižare i vlasnik štamparije je odlomio naslon od skupštinske klupe za uspomenu. Ne znam ko su autori izložbe ali sva ta dešavanja je revnosno slikao naš poznati fotograf Tomislav Peternik. Mnoge fotografije su retuširane i ubacivanje su zastave čak onih koji nisu bili učesnici demonstracijama a ja sam svedok da su bile zastave samo SPO, DHSS i zastava Ferari ja.

  2. Kog ‘parlamenta’?
    Ti kriminalci koji su tamo sedeli su lazirali izbore, odnosno, falsifikovali sluzbenu ispravu.
    Osim toga, to je bio ‘parlament’ okupatorske drzave Jugoslavije, a ne Srbije! Hocemo da govorimo o desetinama hiljada ubijenih Srba od strane te monstruozne tvorevine, koja je jos i prihvatila komunizam?
    Nikakav to nije bio parlament!
    Parlament Srbije je bio preko puta Dvora, na potpuno drugom mestru!
    U cemu je problem zapaliti ‘parlament’ jedne nepostojece i okupatorske drzave?

    1. Postoji legenda da će svaka država koja se u toj skupštini stvori i zaseda u krvi propasti jer je podignuta na porušenom groblju.
      Propala je Kraljevina SHS Jugoslavija, FNRJ, SFRJ, SRJ zar da čekamo da i ova Srbija propadne. Sadašnju skupštinu pretvoriti u istorijski muzej bivših Jugoslavija a narodnu skupštinu vratiti gde je i bila.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.