ZLF: Vlast SNS i SPS ostavila loše posledice po životnu sredinu 1BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

Adaptacija na klimatske promene i ozbiljno shvatanje uticaja koje one donose, moraju biti u vrhu prioriteta nove vlasti posle smene režima, ocenili su danas iz stranke Zeleno-levi front (ZLF).

„Poslednji talas nevremena, koji je izazvao velike štete u desetinama opština i gradova u Srbiji,;ponovo je pokazao da je decenijska vlast Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije ostavila izuzetno loše posledice po životnu ;sredinu, imovinu i živote građana širom naše države“, naveli su u saopštenju.

Oni su istakli da bi posle svakog nevremena trebalo evidentirati kritične tačke, procene greške i identifikovati slabosti u sistemu kako bi se na osnovu toga u budućnosti unapredilo postupanje i smanjile štete i posledice.

„Zato se Zeleno-levi front umesto ;ulaganja u koruptivne i besmislene projekte poput Beograda na vodi ili ;nacionalnog stadiona, zalaže za investiranje u sisteme upozorenja, u obnavljanje i širenje šumskih pojasa, uređivanja vodotokova i kanalizacionih mreža, kao i u javnu infrastrukturu, i na kraju civilnu zaštitu“, izjavio je lider stranke Dobrica Veselinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari