Žofre u razgovoru s Vučićem ponovio stav Brisela o uvođenju sankcija Rusiji 1Foto: FoNet/EU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa šefom Delegacije Evropske unije u Beogradu Emanueleom Žofreom koji je „ponovio preovlađujući stav Brisela kada je u pitanju usklađivanje spoljne politike Srbije sa agendom EU i uvođenjem sankcija Rusiji“ – saopštio je Vučičev kabinet.

Žofre je „izrazio spremnost za saradnju sa Srbijom u pogledu rešavanja otvorenih pitanja, koja su od ključnog značaja za dalji napredak Srbije na putu evrointegracija“, piše u saopštenju.
Vučić je istakao da Srbija „posvećeno radi na realizaciji ciljeva koji su u skladu sa njenom evropskom orijentacijom, poput snažnog ekonomskog napretka i očuvanja mira i stabilnosti u regionu kroz inicijative povezivanja, čime je pokazala da je ozbiljan, odgovoran i pouzdan partner Unije“.

U tom kontekstu, kako se dodaje, sagovornici su razmenili mišljenja i o predstojećem Samitu u Pragu o inicijativi za uspostavljanje Evropske političke zajednice kao platforme za dijalog članica EU i onih država koje teže članstvu.

Vučić je ponovio zahvalnost Evropskoj komisiji na podršci u izgradnji energetske infrastrukture, što je za Srbiju od izuzetnog značaja, dodavši da je Srbija maksimalno angažovana na projektima diversifikacije energetskih izvora i puteva snabdevanja.

Vučić i Žofre razgovarali su i o usklađivanja vizne politike sa EU u cilju borbe protiv ilegalnih migracija, kao i o saradnji na velikim infrastrukturnim projektima, saopštila je Služba predsednika Republike za saradnju s medijima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari