Zoran Lutovac u Zaječaru o Vučiću: Koga će on da pobedi, ako je predsednik svih građana Srbije? 1Foto: Miljko Stojanović / Danas

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac istakao je za Danas, da ovo nisu izbori za predsednika države, ali je Aleksandar Vučić obećao da ako Srpska napredna stranke ne pobedi na izborima, da će se povući.

Prema njegovim rečima, to je veliki motiv da za mnoge da izađu na izbore 17. decembra, pošto bi mnogi voleli da on održi reč.

“Vučić kaže da ne učestvuje na izborima, a zapravo učestvuje, i bilo bi dobro da održi datu reč, pa nakon poraza SNS-a, on se povuče sa političke scene”, kazao je Lutovoc.

On ističe da je Aleksandar Vučić na ove izbore izašao kao predsednik svih građana, a stalno govori o nekoj pobedi.

“Kaže pobedićemo ih ubedljivije nego ikada. Pitam ga – koga će on da pobedi, ako je predsednik svih građana Srbije? Da li to pobeđuje jedne građane sa drugim? Takvo ponašanje nije dopustivo. On je generator svih podela i nasilja. To verbalno nasilje koje emituje preko njegovih medija, prenosi se na institucije, i to je ključni razlog koji deli Srbiju”, kaže predsednik Demokratske stranke.

Lutovac poručuje da se mnoge stvari moraju uraditi, ali pre svega mora se zaustaviti nasilje, divljanje cena i pada standard, ali i zaustavljanje organizovanog kriminala.

“To su tri ključne stvari, a odmah posle toga treba da usledi lustracija, koja podrazumeva, ne da mi pravimo političke sudove, već da sudove oslobodimo. Sudovi treba da budu nezavisni kao i tužilaštva i policija koji bi sve one koji su ogrešili o ljudska prava, koji su sarađivali sa organizovanim kriminalom, odstranili iz javnog života, da ne mogu da se bave politikom pošto je politika javni posao usmeren ka javnom interesu. Takvi ljudi ne bi smeli više da se bave politikom”, poručio je Lutovac.

Takođe, on poručuje, da nakon toga slede niz koraka ka vladavini prava i uređenju države.

“Potrebno je da stvorimo društvo pravde, gde će oni kojima je najpotrebnije, dobiti pomoć društva i solidarnost. Ključna stvar je da se ima princip odgovornosti”, ističe Zoran Lutovac.

Lutovac poziva građane da izađu na izbore, pošto ako oni ne glasaju, glasaće neki drugi i taj će odlučivati umesto njih.

“Uzmite sudbinu u svoje ruke, izrazite slobodno svoje političko mišljenje pošto na to imate pravo. Niko ne sme da vam preti i da vas ucenjuje, a ako to neko čini, vi ga prijavite. Zapamtite da je vase pravo da promenite vlast koja ne radi u interesu države”, zaključio je Lutovac.

Zoran Lutovac u Zaječaru o Vučiću: Koga će on da pobedi, ako je predsednik svih građana Srbije? 2
Foto: Miljko Stojanović / Danas

Zoran Lutovac održao tribinu u Zaječaru

Predsednik Demokratske stranke, Zoran Lutovac, na tribini koalicije „Srbija protiv nasilja“ u Zaječaru, rekao je da građani Srbije moraju iskoristiti priliku da na predstojećim izborima 17. decembra smene aktuenu vlast i tako zaustave propadanje Srbije, jer bez nezavisnog sudstva, slobodnih medija i sistema koji će biti jednak za sve, neće biti boljitka i kriminalni režim će nastaviti da novac građana „trpa u svoje džepove“, dok narod živi na ivici egzistencije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari