Zoran Stojiljković o protestu "Srbija protiv nasilja": “Sudbina protesta je ili da “umru” sa ostvarivanjem zahteva ili da prerastu u pokret 1Foto: Printscreen N1

Zoran Stojiljković, profesor Fakulteta poltičkih nauka, izjavio je na N1 televiziji da je važno da se protesti prošire, pošto bi se ovako stekao utisak da se protest dešava samo u Beogradu.

Kako je on istakao na N1 televiziji, Beograd nije Srbija i očito je važno da se zahtevi legitimišu i realizuju, i širenjem protesta da se pokaže da se neće stati.

“Od protesta koji ima razlog, napraviti protest koji hoće promenu. Građani nisu publika, već građani detektuju problem”,navodi on.

Stoiljković kaže da parlament nema kredibilitet pošto nije biran na fer izborima.

“Vlast stanuje u predsedništvu. To je sistem koji se polulistički vlada i uzurpirao je sve. Rugamo se demokratiji. Vučić je uzurpator”, kazao je on.

On je istakao da pojedinci podsećaju na marionete.

“Dok to ne ispravimo, i ne pokažemo ljudima da postoji alternative, ne sme se stati”, poručio je on.

Stojiljković kaže da je sudbina protesta ili da “umru” sa ostvarivanjem zahteva ili da prerastu u pokret.

“Uključivanjem glumaca i drugih profesija i da zahtevi okupe ljude, ima optimizma za uspeh”, kazao je Zoran Stojiljković.

Takođe, on kaže da je izlaz iz ove situacije su izbori ali pod fer uslovima.

“Vlast kupuje vreme, da podeli ljude, ali ako ima veliki pritisak, to će biti drugačije. Podrška vlasti se kruni”, objašnjava sagovornik televizije N1.

Sve informacije o protestu pratite u Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari