Zorana Mihajlović na obeležavanju početka radova na auto-putu Beograd-Sarajevo 1Foto: MGSI

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović prisustvovaće obeležavanju početka radova na izgradnji auto-puta Beograd-Sarajevo, deonica Sremska Rača – Kuzmin, u utorak, 8. oktobra 2019. godine, u 16 časova.

Svečanosti će prisustvovati predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan i članovi Predsedništva Bosne i Hercegovine.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ministrom saobraćaja i infrastrukture Turske Mehmetom Turhanom, kome je zahvalila na podršci ove zemlje u relizaciji izgradnje autoputa Beograd-Sarajevo.

“Za nas je ovo jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata, koji je važan za povezivanje Srbije i Bosne i Hercegovine, ali i za povezivanje unutar regiona“, poručila je Mihajlovićeva.

Dodala je da se očekuje da prva deonica tog autoputa od Sremske Rače do Kuzmina, na kojoj sutra počinju radovi, bude izgrađena za oko dve i po godine.

Turhan je podsetio da je krajem prošle godine potpisan komercijalni ugovor sa turskom kompanijom ”Tašjapi” za projekat autoputa Beograd-Sarajevo i zahvalio Mihajlovićki na podršci tom projektu.

“Očekujemo da izgradnja autoputa Beograd-Sarajevo doprinese boljem transportnom povezivanju unutar regiona i zainteresovani smo za nastavak podrške Srbiji kad je reč o infrastrukturi”, naveo je Turhan.

Na sastanku je razgovarano i o saradnji dve zemlje u drumskom transportu, gde je dogovoreno potpisivanje novog sporazuma koji uređuje tu oblast, kao i o saradnji u vazdušnom saobraćaju, posebno kad je reč o prevozu robe, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari