Zorana Mihajlovićfoto FoNet Zoran Mrda

Zorana Mihajlović, bivša potpredsednica Vlade Srbije i bivša potpredsednica SNS, čiji stavovi izazivaju pažnju javnosti od kad je na čelu opozicionog udruženja Uvek za Srbiju, oglasila se o Miloradu Dodiku, predsedniku Republike Srpske.

U objavi na Instagramu Mihajlovićeva je osudila, kako je navela, secesionističke govore Dodika.

„Pokret Uvek za Srbiju najoštrije osuđuje sesecionističke govore Predsednika Republike Srpske Milora Dodika. Izjave da će proglasiti nezavisnost Republike Srpske ukoliko visoki predstavnik Christian Schmidt nametne Zakon o državnoj imovini je direktno kršenje Dejtonskog Sporazuma Republika Srpska je entitet u okviru Bosne i Hercegovine. U Ustav Bosne i Hercegovine jasno piše da niti entitet niti bilo koja druga poddržavna jedinica ima pravo na otcepljenje“, napisala je Mihajlović.

„Pokret Uvek za Srbiju ističe da ovakve poruke Milorada Dodika su direktno ugrožavanje stabilnosti celog regiona Zapadnog Balkana. Posle neuspešnog pokušaja aneksije severa Kosova od strane paravojnih formacija pod vođstvom Milana Radoičića koji se nalazi na Interpolovoj Crvenoj poternici za terorizam, ovo je novi pokušaj Rusije da destabilizuje region“, zaključuje Zorana Mihajlović.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Prof. dr Zorana Z. Mihajlović (@zorana_zm)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari